SÜPER LİG’DE 4 BÜYÜKLER HAFTASI

Türkiye Süper Ligi’nde 5. hafta da geride kalırken, Beşiktaş zirvedeki yerini 2 haftadır koruyor. Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un 3’er puanla kapadıkları  son haftada hakem kararlarının da tartışıldığı maçlar ilgiyle takip edilirken, bazı takımların da gazetelere göre bomba transferleri de devam ediyor. Bu konulara ileriki haftalarda değineceğiz.

Hakan Ortatepe’nin kaleminden Süper Lig’de geçen haftaya bakış:

TRABZONSPOR LİDER FUTBOLCUSUNU HENÜZ BULAMADI

Trabzonspor Avrupa Kupası maçlarında yaşadığı hayal kırıklığının ardından, ligde ve üstelikte deplasmanda kazanarak moral buldu. Trabzon takımında geçen yıla göre bir tık düşme mevcut. Bir şeyler eksik sanki. Mücadele eden futbolcular var ama lider bir futbolcu yok henüz Trabzonspor’da ve bunun eksikliğini oldukça hissediyor.

Edin Visca’nın sakatlanması ve uzun bir süre sahalardan uzak kalacak olması büyük bir kayıp. Bakasetas ve Djaniny bir şeyler yapmaya çalışıyor ama yetmiyor. Trezequet henüz kendini daha tam bulamadı. Abdülkadir de durmuş gibi ve esasen bu degil. Trezequet dışında geçen yıl da bu oyuncular vardı takımda ama onların performansını yukarı çeken ve seyirciyi de alıp götüren bir isim vardı takımda. “M’Wakaeme” … Bir futbolcunun olmaması bu kadar mı etkiler bir takımı sorusunun cevabı Trabzonspor için “Evet”. M’Wakaeme!yi arıyor Trabzonspor. Yaptığı transferler henüz onun yerini doldurmuş değil. Maxi Gomez ve Yusuf Yazıcı belki bu etkiyi yaratır takımda ve o eksiklik giderilmiş olur.

Trabzonspor için ligin ilk haftalarını kayıpsız geçip rakipleri ile arasındaki puan farkının açılmaması adına önemli bir galibiyet. Ümraniyespor ilk hafta Fenerbahçe önünde berabere kalıp, üstelikte 3 gol atınca herkesi şaşırtmıştı ama daha sonrasında aldığı sonuçlar ligde zor süreç geçireceğinin habercisi gibi.

FENERBAHÇE’YE KAYSERİ PASTIRMASI İKRAMI

Fenerbahçe, geçen hafta yaşadığı kazadan sonra kaldığı yerden devam ediyor. Henüz sahne almadı demiştik Joao Pedro için ve üstelik te Fenerbahçe, daha o oynamadan 13 gol atmıştı rakip filelere.. Onun oynadığı ilk maçta golle buluşması da, Fenerbahçe’nin aslında ekstra yeni bir forvete ihtiyacı olmadığını gösteriyor. Diğer yandan topu alışı ve vuruşu tam bir usta işi ve Joao Pedro’nun kalitesinin bir göstergesi. Yine aynı şekilde Joshua King de kısa bir aradan sonra tekrar sahalara dönüp golle buluştu. Bu da Fenerbahçe için ekstra bir artı.

Tabii ki bütün bu oyuncuların ne zaman ve ne şekilde oynayacağına da karar verip uygulamak ta Jorge Jesus’un mahareti. Ancak şu da bir gerçek, ülkemizde futbol çok farklı yorumlanıyor. Dünya yıldızı Ronaldo’nun oynadığı Manchester United ‘in düştüğü durum ortada. Eğer aynısını Jorge Jesus’la Fenerbahçe yaşamış olsaydı. Bu hafta Kayserispor karşısında  son maçı olabilirdi. Geçen hafta kaybedince hemen durumu sorgulanmaya başladı ve eleştiriler aldı. Ama bu hafta kazanınca yine zirveye çıkarıldı. Bizdeki futbol anlayışı günlük başarı varsa her şey yolunda. Bir kere kaybedince “yandı gülüm keten helva” herhalukârda Jorge Jesus’un dokunuşları Fenerbahçe’ye farklı bir çehre kazandırmış durumda.

KARTAL YÜKSEKTEN UÇUYOR

Ankaragücü Beşiktaş maçının sonunda yaşananlar, maçın önüne geçti. Bu olayı şiddetle kınıyor ve sahalarımızda bir daha görmek istemediğimizi belirtmek istiyoruz. Oyuna dair; Beşiktaş tam gaz devam ediyor, zor oldu ama yine de kazandı. Ankara hiç bir takim için kolay bir deplasman olmayacak gibi gözüküyor. Ömer Erdoğan’ın gelişi ile Ankaragücü farklı bir havaya büründü gibi. Beşiktaş karşısında “kora kor”bir mücadele sergiledi. Beşiktaş tecrübesi ile kazandı, diyebiliriz. Hücum futbolunun en güzel örneğini sergiliyor Beşiktaş. Öyle bir hücum hattı var ki, N’Koudou, Weghorst, Muleka her an gol yapabilecek ayaklar ve rakip defansın korkulu rüyası gibiler. Geçen seneki Liverpool’un forvet hattı’nın (Mohammed Salah, Mane, Firmino) Türkiye Süper Ligi versiyonu adeta. Bir de bu üçlüye D’Alli dahil oldu. Dört Silahşörler diyebiliriz. Ama defansif olarak da bi o kadar “eyvah eyvah” dedirten bir durum mevcut. Rakip ataklarda “SOS” veriyor. Buna acil bir çözüm bulmalı Beşiktaş.

Skoru bulduktan sonra Valerian lsmael’in takımı geri çekip adeta mahkum etmesi Alanyaspor maçının ikinci yarısını hatırlattı. Tabii ki penaltıyı Weghorst’un atmak isteyip, N’Koudou’nun atmasına önce tepki göstermesi ve sonrasında da ilk onun gidip birlikte sevinmesi, onun hem ne kadar profesyonel olduğunu, hem de Beşiktaş’ın takım birlikteliği konusunda ne kadar yol aldığını gösteriyor. Evet, Beşiktaş tam gaz devam ediyor.

GALATASARAY GOMİS’LE YİNE  PENALTI KAÇIRDI AMA …

Galatasaray kendi sahasında on kişi ile kazandı. Sergilediği mücadele ile beğeni toplayan Galatasaray’da bu defa tersi oldu ve galibiyet golünü Gomis‘in yerine oyuna giren Seferoviç’in katkısıyla buldu Galatasaray.. Abdülkerim her an oyundan atılacak bir pozisyon yaratabilir diye düşünenler, haklı çıktı. Çünkü gerçekten rakibiyle girdiği her mücadelede mutlaka bir ceza alabilir görüntüsünde ve nitekim de öyle oldu. Ama 10 kişi kalmak Galatasaray’ı çok etkilemedi ve mücadele ederek kazanmasını bildi. Üstelikte Gomis, geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi bir de penaltı kaçırdı. Galatasaray’ın yeni penaltıcısı belirlenmeli artık. 

Gaziantep takımı bu maçı kazanabilirdi, ancak oyuncuları bireysel lakaytlıktan dolayı sınıfta kaldı. Takım olmak zor iş ve Gaziantep henüz takım olamamış. Aynı şekilde Galatasaray’da da Kerem hâlâ bencil oynamaya devam ediyor. Kendisi gol atma çabasında ama sonuç alamıyor ve bu şekilde kendini baskı altına alıyor, böyle olunca da hata oranı artıyor. Mertens henüz takımda bir katkı yapamadı. Oysa beklenti, onun takımda bir Sneijder etkisi yaratması ama bunun için henüz erken ve biraz daha zaman gerekiyor. Diğer yandan son iki maçta dikkat çeken bir isim Sacha Boey., hem defansif hem de ofansif katkisi çok üst seviyede. Genel anlamda 10 kişi kalınmasına rağmen, ortaya konan mücadele ile 3 puanın alınıp, ilk haftalarda yola kayıpsız gitmek adına, Galatasaray için önemli bir galibiyet oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir