Süper Lig’de Kartal, Kanarya ve Aslan yarışı

Türkiye Süper Lig’de bitime 5 maç kala 3 büyüklerin aldıkları galibiyetler zirve yarışını etkilemedi ama heyecan bütün hızıyla devam ediyor. , Lig’de iddiası olan takımlar ile düşme hattındakileri kaleme alıp yorumladı.

İşte

Hakan Ortatepe’nin yazısı:

KARTAL TEPEYİ SEVDİ

Beşiktaş’ın zirve inadı devam ediyor. Son iki maçından beraberlikle ayrılan Beşiktaş, puan kayıpları sebebiyle strese girip, rakiplerini heyecanlandırsa da, bu hafta kazanarak rahat bir nefes aldı ve yola devam dedi. Forveti olmayan Beşiktaş’ta bu hafta NKoudou 2 gol birden attı. Lajic de uzun süre sonra takımdaydı ve faydalı işler yaptı. Rosier, Josef de Sosa ve Ghezzal takımı taşıyan isimler. Oyuna gerçekten hükmediyor ve neticeyi değiştirebiliyorlar.

Sergen Hoca’lı Beşiktaş Şampiyonluğun en büyük adayı. Kayserispor ise kaybederek düşme potasına girdi ve tehlikeyi en yakın hisseden takımlardan biri durumuna geldi.

KANARYA PAŞA’YI DA GAGALADI

Fenerbahçe kendi evinde kazanarak, liderlik yarışında Beşiktaş’ı kovalamaya devam ediyor. Emre Belezoğlu’nun kazanan takımı bozmayarak, yakalanan ahengi devam ettirmesi de takıma olumlu şekilde yansımış görünüyor. Sosa, Ozan, Mert Hakan, İrfan Can ve Pelkas’lı beşibiyerde sistemi tuttu diyebiliriz. Maçın ilk yarısında Fenerbahçe çok daha farklı bir skor elde edebilirdi, ancak Kasımpaşa’nın kalecisi Ertuğrul gerçekten muhteşem bir oyun çıkardı ve rekora geçit vermedi.

Fenerbahçe arkadan oyun kurmaya ve ayağa pas yaparak çıkmaya çalıştı, fakat önde baskı yapan Kasımpaşa, Fenerbahçe’nin öne çıkmasını engelledi. Bu nedenle de Fenerbahçeli futbolcular top ayaklarına geldiğinde, ileri oynayacaklarına hep geriye kaleci Harun’a oynadılar. Kasımpaşa’nın ilk golü de Serdar Aziz’in attığı geri pas neticesinde oldu. Tamam Harun hata yaptı ama o geri pası atanda hiç mi hata yok!.. Maç boyunca da bu şekilde geri pas atıp durdular. Defans oyuncuları neden bu kadar çok geri pas atıyor, bu ne kadar doğru? Oyuncu değişikliklerinin de aslında oynayanların kötü oynadıklarından dolayı değil de, tamamen oynamayan oyuncuların küsüp demotive olmamaları nedeniyle yapıldığını söyleyebiliriz. Aynı mevkide oynayan oyuncu sayısı çok olunca elde, bu da gayet doğal. Fenerbahçe maçın sonlarında zorlansa da 3 puan alarak liderlik yarışındaki iddasını devam ettirdi.

Kasımpaşa hiç bir şey oynamadı desek yanlış olmaz. Ofsayt nedeni ile sayılmayan golün ve Penaltının olduğu iki pozisyon dışında hiç bir varlık gösteremedi. Düşme potasının hemen üstünde ve düşme tehlikesini ensesinde hisseden takımlardan.

ASLAN ANTALYA”DAN 1 GOLLE DÖNDÜ

Galatasaray böyle önemli bir haftada üç puan alarak zirve iddiasını sürdürmeye devam etti. Fatih Terim, geçen hafta yapmış olduğu hatayı bu hafta yapmadı ve genç oyuncuları Kerem ve Halil’li kadro ile sahaya çıktı. Geçtiğimiz hafta bu genç oyuncularla farklı bir şekilde kazanmıştı ve bir sonraki maçta Halil’i ilk 11’de oynatmayıp, yerine sigorta primlerini yatırmış ama emekli olmak için yaşını bekleyen Babel’i tercih etmişti, ki bu yanlış bir tercihti. Yakalanan ahengi ne yazık ki kendi eliyle geçtiğimiz hafta bozdu Fatih Terim. Ama bu hafta bu hatadan dönmesinin semeresini 3 puanla aldı. 

Gedson Fernandez yine takımın en iyilerindendi diyebiliriz. Ortaya koyduğu oyunla takım için gerçekten ayrı bir önem teşkil ediyor. Aynı şekilde galibiyet golünü atan Moustafa Mouhammed’in de tekrar geri gelmesinin Galatasaray adına olumlu bir gelişme olduğunu ama tek forvet oynadığı zaman, çok daha fazla fayda sağladığını ve matematiksel olarak devam eden şampiyonluk iddiasının pratikte pek de öyle kolay olmayacağını söyleyip, Galatasaray’ın ve rakiplerinin önümüzdeki haftalarda yapacağı maçları seyretmeye devam edelim.

CAN DERDİNDEKİ TAKIMLAR

Ligin dibi de yanmaya devam ediyor. Başakşehir de düşme tehlikesini en üst düzeyde hisseden takımlardan. Kasımpaşa ve Başakşehir’i kovalayan Erzurumspor, Yılmaz Hoca ile kazanmaya devam ediyor ve ligde kalma yolunda önemli bir avantaj elde etmiş görünüyor. Gençlerbirliği de yine düşme potasında. Denizlispor için matematik olarak değil ama mental ve fiziki olarak düştü diyebiliriz.

1.LİG’DE HEYECAN FIRTINASI

TFF 1.Lig de lider bu hafta değişti. Son haftaların flaş takımı Adana Demirspor, sonunda  averajla liderliğe yükselerek Süper Lig’e çıkma yolunda çok önemli bir avantaj elde etti. Giresunspor puan kaybedince liderliğini koruyamadı ve ikinci sıraya düştü. Akabinde Samsunspor da bu iki takımı takipte ve üçüncü sıraya yerleşmiş durumda. Bu üç takımın da puanları aynı. Son iki hafta oynanacak maçların oldukça heyecanlı geçeceği TFF 1. Lig’de, bu üç takımdan ikisi Süper Lig’e direk yükselecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir