Temel Öner, CHP Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi aday adaylığını açıkladı! CHP’lilerden destek geldi…

Cumhuriyet Halk Partisi Sarıgazi ve Sancaktepe’de yıllardır yapmış olduğu çalışmalar ile adından sıklıkla söz ettiren Temel Öner, Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi aday adaylığını açıkladı! Öner’e partililerden büyük destek geldi.

CEM MİRZANLI/Gazetem

Foto:Facebook

31 Mart Yerel Seçimleri öncesi partilerde aday adayları birbir adaylıklarını açıklamaya başladı. Ana muhalefet partisi CHP’de aday adaylığını açıklayanlar içinde dikkat çeken isimler oldu. Cumhuriyet Halk Partisi Sarıgazi ve Sancaktepe’de yıllardır yapmış olduğu çalışmalar ile adından sıklıkla söz ettiren Temel Öner, büyük bir destek ile CHP Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi aday adaylığını için başvuru yaptı.

Sancaktepe İlçe Binasında gelen partililer Öner’i başvuru sırasından yanlız bırakmadılar. CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Nazmiye Demir’e başvurusunu teslim eden Öner, kendisine destek verenlere teşekkür etti.

Öner şöyle konuştu: ” Hepinizin bildiği gibi, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde meclis üyesi aday adayı olma kararımı, sosyal medyada siz değerli sayfa arkadaşlarımla paylaşmıştım. Bugün, yaşadığım gururun sebebini gözlerimin dolmasına ve göğsümün kabarmasına neden olan başvuru toplantısına katılarak beni onurlandıran, şereflendiren, gururlandıran yoldaşlarımı, siyasi büyüklerimi anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır.

Bu gururu bana yaşatan, başta yeni ilçe başkanımız sevgili Nazmiye Demir, iki gün önce Belediye Başkan Aday Adayı olma kararından dolayı istifa eden Sayın Muharrem Aydın, eski İlçe Başkanım ve aynı zamanda öz ablam gibi gördüğüm sevgili Ayten Durmuş, yine eski İlçe Başkanlarımızdan saygıdeğer abim Sayın Hüseyin Huseyin Tosun, eski Sarıgazi Belde Yönetim Kurulu Belde Başkan Yardımcısı İsmail Kılıç, yine eski Belde Yönetim Kurulu üyemiz saygıdeğer abim Sayın İsmail ÖRDEK’e ve yine eski belde yönetim kurulu üyemiz Muharrem OKAY’a, şu anda aktif görevde olan ilçe yönetim kurulu üyelerine, Kadın ve Gençlik Kolları başkanlarıma ve yönetimlerine, 2000 yılında gençlik kolları başkanlığı yaptığım dönemdeki kendi yönetimime sevgili Erhan Kürklü, Ayhan Yalvaç, Ufuk Ciger, Vedat Merdan Siliseri, Bülent Tokay, Hasan Ergüder, Bahattin Hatice Özel, Levent Siliseri, Burcu Uluşan’a teşekkür ediyorum.

Uzun lafın kısası, beni bağrına basan Sancaktepe Cumhuriyet Halk Partisi örgütüne, evladına sahip çıkan Sancaktepe halkına ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum. Bana bu gururu yaşattığınız için sizinle iftihar ediyorum. Evet, çok gururluyum. Göğsüm kabardıysa, gözlerim dolduysa, kalp atışlarım değiştiyse, herkes bana bakınca gözleri pırıl pırıl parlıyorsa, bugün çok gururluyum. Gururumu sizinle paylaşmak istedim ve bana bu gururu yaşatan yoldaşlarıma minnettarım.”

TEMEL ÖNER KİMDİR?

1988’de İstanbul’un Fatih ilçesinde SHP Gençlik Kolları’nda siyasete adım attım. 1991’de Kartal Topselvi Mahalle Komitesi ve Kartal Gençlik Kolları’nda görev aldım. 1995 yılında SHP ve CHP birleşmesi sonrasında, o günden bu yana Cumhuriyet Halk Partisi’nde aktif siyasette bulunuyorum. 2000 yılında İstanbul eski Sarıgazi Beldesi’nde Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanlığı, 2004 yılında Sarıgazi Cumhuriyet Halk Partisi’nde Belde Yönetim Kurulu Üyeliği ve gençlikten sorumlu yönetici ve saymanlık görevlerini üstlendim. Ancak 2008’de Ancaktepe’nin ilçe olmasıyla birlikte Sarıgazi İnönü Mahallesi Komitesi’nde görev aldım.

2009-2014 tarihleri arasındaki yerel seçimlerde Sancaktepe Seçim Koordinasyon Üst Yönetimi’nde görevlendirildim. 2019 yerel seçimlerinde, eski İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu ve mevcut İlçe Başkanımız Muharrem Aydın’ın bilgisi dahilinde, İstanbul’un gönüllerinde yer alarak Sancaktepe İlçe Saha Sorumlusu olarak görev yaptım. 2019 yerel seçimlerinin ardından elde ettiğimiz başarılı sonuçlarla birlikte parti çalışmalarına tekrar katıldım ve bugüne kadar üstlendiğim görevleri başarıyla tamamladım.

İş hayatım ve faaliyetlerim:

1989 yerel seçimlerinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni Sayın Nurettin Sözen’in başkanlığında kazandığımız dönemde göreve başladım. 16.06.1989 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası Yol Bakım Onarım Müdürlüğü’nde göreve başladım. 1991 yılında Anadolu Yakası Yol Bakım 7. Bölge Şef Yardımcısı olarak görev aldım. İşçi kadrosunda olduğum için, sendika çalışmalarına bu süreçte yoğunlaştım.

18 yıl boyunca Belediye İş Sendikası İş Yeri Bölge Baş Temsilcisi olarak görev yaptım ve 4 yıl süreyle Belediye İş Sendikası 1 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlendim. 2019 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni Cumhuriyet Halk Partisi’nin kazanması üzerine, yaklaşık bir buçuk sene boyunca Belediye Sendikası’nda örgütlenme uzmanı olarak çalıştım.

21.09.2023 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası Bölge İdare Amiri olarak görevlendirildim. 34 yıl boyunca hizmet verdiğim İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde, 16.07.2023 tarihinde emeklilik dilekçemi vererek emekliliğe ayrıldım.

Yaklaşık 30 yıldır ikamet ettiğim Sancaktepe halkına daha iyi hizmet sunmak amacıyla, ömrümün yarısından fazlasını verdiğim, evim gibi gördüğüm Cumhuriyet Halk Partisi’nde meclis üyesi aday adayı olma kararı aldım. Oturduğum mahalleli partililerimiz, esnaflarımız, parti içerisindeki büyüklerimiz ve abilerimizle yaptığım görüşmeler sonucunda bu kararı aldım. 34 yıl boyunca biriktirdiğim belediyecilik deneyimimle Sancaktepe’ye büyük katkılarda bulunmayı hedefliyorum.

Partimin yetkili organları tarafından gerekli değerlendirmenin yapılmasını bekliyor ve adaylığım uygun bulunursa, sizlere söz veriyorum. Bu arkadaşı listeye koymaktan dolayı kendinizi iyi hissettireceğim ve yapılan çalışmalarla ne kadar doğru bir tercih yapıldığını göstermek için elimden geleni yapacağım. Yaklaşık 3 yıl süresince SHP ve sonrasında 30 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi ailemde kazandığım kültürle, onurlu bir Cumhuriyet Halk Partisi örgütlenmesine layık olmak için çaba harcayacağıma dair olan özgüvenim ve 34 yıllık belediyecilik birikimlerimle Sancaktepe’ye büyük katkılar sunmak istediğimi bilgilerinize sunar, saygılarımı sunarım.

Saygılarımla,

Temel Öner

Sancaktepe Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Aday Adayı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir