TERİM PFDK’DA KENDİNİ SAVUNACAK

PFDK, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’e toplam 5 maç ceza verildiğini açıkladı. SÖZCÜ gazetesinin haberine göre, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Karagümrük maçında hakem tarafından kırmızı kartla oyun dışına gönderilen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’e toplamda 5 maç ceza verdi. Terim, Süper Lig’deki Trabzonspor (D), Antalyaspor, Konyaspor (D) ve Gençlerbirliği maçlarında yedek kulübesinde olamayacak.

TFF’NİN RESMİ SİTESİNDEN KARARIN DETAYLARI

GALATASARAY A.Ş. teknik sorumlusu FATİH TERİM’in, 18.12.2020 tarihinde oynanan FATİH KARAGÜMRÜK A.Ş.-GALATASARAY A.Ş. Süper Lig müsabakasında, ihraç öncesi müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA VE YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 13.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

İhraç sonrası müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle 2 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA VE YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 26.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Tedbire uymama eylemi nedeniyle FDT’nin 50/1-c maddesi uyarınca ve FDT’nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 2 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA ve YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 16.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.

FATİH TERİM KENDİSİNİ SAVUNACAK

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’e 5 resmi müsabakadan men cezası verirken tecrübeli hocadan flaş bir hamle geldi. 

Habertürk Spor’dan Erhan Kaan Adıgüzel‘in haberine göre; Terim, Tahkim Kurulu’na itirazının duruşmalı yapılmasını isteyecek ve bizzat kendisi savunma yapmak için duruşmaya katılıp, geçmişteki emsal kararlar gösterilip cezanın indirilmesini talep edeceği öğrenildi.

GALATASARAY’DAN AÇIKLAMA GELDİ: HERKES İÇİN ADALET!

Galatasaray Kulübü, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından teknik direktör Fatih Terim’e verilen 5 maçlık ceza sonrası açıklama yaptı.

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu´nun, teknik direktörümüz Fatih Terim’e verdiği beş maçlık ceza hakkaniyet ölçülerine uygun değildir. Söz konusu kararın, adil ve kamuoyu vicdanına uygun şekilde verilmesi amacıyla Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu’na kulübümüz tarafından gerekli başvuru yapılacaktır. Türk futbolunun üzerinde çirkin oyunların oynandığı şu günlerde, emsallerine göre verilen beş maçlık ağır cezanın Galatasaray’ı şampiyonluk yürüyüşünden uzaklaştırmak amaçlı yapılan maksatlı ve beyhude bir çalışma olduğu aşikârdır. Bu cezayla birlikte, Covid-19 karantinası biter bitmez, idmansız şekilde Fatih Karagümrük – Galatasaray maçına verilen hakemin hangi maksatla atandığı açıkça ortaya çıkmıştır. Camiamız, bu senaryoyu bir yerlerden hatırlamaktadır. Adalet ve hukuk ekseninde mücadelesini sonuna kadar sürdürecek olan camiamız kirli düzeni bozacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir