TGH’ın Depremdelere Yardım Kampanyası’nda hedef 500 bin Euro

6 Şubat sabahı Türkiye’nin 10 şehri ile Suriye ve Lübnan’ da kapsayan Kahramanmaraş-Pazarcık merkezli  iki ayrı depremde can kaybı sürekli artarken,  depremde mağdur olanlara Hamburg Türk Toplumu’nun (TGH)  başlattığı yardım kampanyası 14 derneğin katılımıyla başlatıldı. Hedef ise 500 bin Euro olarak belirlendi. 

Derleme:  Gazetem.eu

Hamburg Türk Toplumu‘nun  „Hamburg Deprem İnsiyatifi“ (HDİ)   adıyla ve “Acil” koduyla  yaptığı yardım çağrısına oldukça kısa sürede 14 dernek hassasiyet göstererek,   Hospitalstr’deki TGH binasında bir araya geldi. „Hamburg Deprem İnsiyatifi“ (HDİ) adıyla oluşturulan ve birçok derneği bünyesinde barındıran oluşum, 3 saat süren toplantıda ilk etapta sadece para yardımı yapılması  konusunda mutabakata vardı. Yardım toplantısına, başta ev sahibiTGH olmak üzere, Hamburg Türk Basın Birliği,  Atatürkçü Düşünce Derneği, Sivaslılar Taraftar Derneği, Kerkük Türkmen, AVTED,, Veliler Birliği, Yozgatlılar Federasyonu, Fenerbahçeliler, Galatasaray, Beşiktaşlılar,  Trabzonspor,  Giresun ve Tokatlılar Derneği iştirak etti.

YARDIM HESABI OLUŞTURULDU; HEDEF 500 BİN €
Konuyla ilgili HDİ tarafından yapılan ortak açıklamada „İlk etapta sadece para yardımı toplayacağız. 13 Şubat Pazartesi akşamı saat 18:00’de tüm derneklerle yeniden bir toplantı yaparak, toplanan paraları Afad, Kızılay veya Ahbab Derneği gibi bir ortak karar vereceğimiz bir kuruma en kısa zamanda
ulaştıracağız“ açıklamasını yaptılar. Yardım etmek isteyenler için TGH Derneğininin hesap numarasını kullanma kararı alan HDİ, „Bu oluşum için yeni bir bağış hesabı açılması zor ve zaman alacağı için TGH hesap numaralarını kullanacağız. Toplanan paralar banka havalesiyle Hamburg’daki STK’lar adına gerekli mercilere ulaştırılacaktır. Bağışta bulunanlara makbuz verilecektir“ açıklamasında bulundu.


CANLI YAYINLA BAĞIŞ KAMPANYASI
Bu konuyla ilgili ayrıca 8 Şubat Çarşamba akşamı 19:00-22:00 arasında TGH binasında bir canlı yayın yapılacağı duyuruldu. Seyret TV tarafından sosyal medya üzerinden yapılacak canlı yayında PayPal ve hesap numaraları üzerinden bağış kampanyası yapılacak. İsteyen vatandaşlar TGH’ya (Hospitalstr. 111, Haus 7, Hamburg) gelerek makbuz karşılığı elden de bağış yapabilecekleri bildirildi. Canlı yayın herkese açık olacak ve katılmak isteyenler katılabilecekler. Birçok STK başkan ve temsilcileri, gönüllü ve duyarlı vatandaşlar ile yardımseverlerin de bağış kampanyasına katılması bekleniyor.

İnisiyatif tarafından yapılan açıklamada „Hamburg’daki gönüllüler ve insiyatif olarak hedefimiz 500 bin Euro bağış toplayarak depremzedelerin yaralarını bir nebze de olsa sarabilmektir“ denildi. Öte yandan HDİ tarafından desteklenen ve tek merkezden yürütlecek bir eşya yardım kampanyası da yapılacağı duyuruldu. Konuyla ilgili toplama adresi ve açıklama bugün yapılacak.

TGH BAŞKANI MURAT KAPLAN’DAN TEŞEKKÜR VE YARDIM ÇAĞRISI

TGH Başkanı Murat Kaplan, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda kısa zamanda düzenlenen bu toplantıya koşup gelen tüm dernek mensuplarına teşekkür ederek, yardımsever vatandaşlarımıza da kampanyaya katılma çağrısında bulundu.

Deprem için PayPal veya hesap numaraları üzerinden bağış yapmak isteyenler için Bağış bilgileri:

Banka: Hamburger Sparkasse
IBAN: DE58 2005 0550 1226 1238 99
Verwendungszweck: Erdbeben Türkei
Paypal: www.tghamburg

KAYNAKLAR: POST Aktüel/  Özel Fotoğraflar: Yaşar Yıldırım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir