Tiyatro Anatolia  Perdeyi „Arızalı Beyinler“ ile Açtı!

2014 yılından beri Almanya’da tiyatroya hizmet veren  „Tiyatro Anatolia Hamburg“ merakla beklenen yeni oyunu,  “Arızalı Beyinler” ile  20 ve 21 Mayıs’ta  Almanya’nın liman şehri Hamburg’un Sternschanze semtindeki Schule Altonaer Str”de  sahne aldı.

Hamburg Anatolia Tiyatro grubu, uzunca bir süredir üzerinde emek vererek, titiz bir şekilde hazırlandıkları,  Ali İlhanSayın’ın tarafından kaleme alınan„ “Arızalı Beyinler” oyununu seyircinin beğenisine sundu. Tiyatro ekibi, sosyal içerikli yeni oyunları ile seyircileri hem düşündü  hem de keyifli anlar yaşattı .

Merakla beklenen oyun,  20 – 21 Mayıs Cumartesi ve Pazar günleri Schanzenstrasse 105, 20357  Hamburg adresinde (Sternschanze S Bahnof yakını)  tiyatroseverlerle buluşdu.

SOSYAL YARAYA PARMAK BASAN  2 PERDELİK TİYATRO OYUNU

Tiyatronun yönetmeni Ahmet Çavunmirza sahnelenecek oyunla ilgili, „Dünyada kadına yönelik şiddet günbegün artıyor. Peki, her gün sokağımızda, işyerimizde, televizyon  ekranında, gazete manşetlerinde duyup gördüğümüz,  kadına şiddet, taciz, tecavüz haberlerinin yerini,  “Erkeklere şiddet bitmiyor!”, “Geç vakitte sokağa çıkan erkeğe taciz”, “yine bir erkek cinayete kurban gitti” haberleri alsaydı ne yapardınız?

Güçlünün erkek değil kadın olduğunu, sokakta laf atanın, dayak atanın, kaçıranın, küfredenin hep kadın olduğunu varsayan ve “acaba her şey tersine olsaydı nasıl olurdu?”  sorusuna verilen cevabın mizahi karşılığıdır “Arızalı Beyinler” oyunu.

İki perde olan “Arızalı Beyinler” adlı oyunda, 1.perdesi, “erkek egemen sistemi“ni sahneye yansıtırken; 2.perde ise, “kadın egemen olsaydı insanlar için dünya nasıl bir yer olurdu?” sorusunun karşılığını arıyor. Yeni oyunumuza Hamburg ve çevresinda tiyatroya gönül vermiş, bugüne kadar bizleri bu yolda yanlız bırakmayan tüm tiyatro dostlarını bekliyoruz.„ dedi.

ARIZALI BEYİNLER TİYATRO EKİBİ

Tiyatrosever bazı sponsör firmaların  katkılarıyla sahneye uyarlanacak oyunun yönetmenliğini, Hamburg’lu tiyatroseverlerin yakından tanıdığı isim Ahmet Çavunmirza yapıyor.

OYUNCULAR:  Hüsniye Karkın, Zeynep Sönmez, M.Şerif Özdoğan, Erkan Acer, Mevlüt Aydn, Ahmet Çavunmirza.

 Işık ve Teknik: Ender Can, Sunum-Halkla ilişkiler- Basın: Ali Akdemir, Radyo  haber: Volkan Arat, Dekor: Murat Tosun-Murat Çağlar,  Kostüm: Hüsniye Karkın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir