Toplanma özgürlüğü temel bir haktır!Filistin ile dayanışma yürüyüşlerinin toptan yasaklanmasını kabul edilemez..

Hamburg Parlamentosu SOL Parti  (DIE LINKE) Milletvekili Deniz Çelik, Filistin’e destek toplantılarının yasaklanması konusunda bir açıklama yaptı.

İşte o Açıklama:

Toplanma özgürlüğü temel bir haktır!
Filistin ile dayanışma yürüyüşlerinin toptan yasaklanmasını kabul edilemez. 

Dün, Hamburg eyalet hükümeti tüm Filistin yanlısı gösterileri yasaklayan genelge yayınladı.
Hamburg parlamentosundaki DIE LINKE parlamento grubunun iç politika sözcüsü Deniz Çelik şunları söyledi:

“Antisemitizme ve Hamas’ın İsrail’e yönelik insanlık dışı terör saldırılarına destek verilmesine kesinlikle karşı çıkıyoruz ve toplanma özgürlüğünün sınırlarını açıkça aştığını belirtiyoruz. Bununla birlikte, güvenlik makamlarının bu tür tutumlara ilişkin soyut korkuları, genel olarak tüm yürüyüşlerin toptan yasaklanmasını haklı çıkarmaz. Yürüyüş ve toplantı yasaklaları bir hukuk devletinde her zaman en son çare olmalı ve mümkün olan her yerde daha hafif yöntemlere başvurulmalıdır. Ayrıca Hamas örgütünü destekleyen tutumlardan tüm Filistin dayanışma hareketini sorumlu tutmak ve onları Anayasa tarafından korunan toplanma özgürlüğü haklarından mahrum etmek de asla kabul edilemez.

İsrail ve Filistin’deki gelişmelerin endişe verici olması, hukukun üstünlüğünün ihlal edilmesini asla meşru göstermez. Daha fazla sivil ölüm sayısını arttıracak askeri operasyonlardan kaçınılmalı ve acilen gerilimin azaltılması için adımlar atılmalı. Filistin halkına gerçekden perspektif ve gelecek vaat eden ve bölgedeki halkların barış içinde bir arada yaşamasını sağlayan siyasi bir çözüme ihtiyac var.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir