Türkiye, Frankfurt Kitap Fuarı’na ‘nein’ dedi

Kültür Bakanlığı bütçe vermedi, 74 ülke ve 7140 yayıncının yer aldığı Frankfurt Kitap Fuarı’na Türkiye katılamadı. 

Haber : Ali GÜLEN / SÖZCÜ

Almanya’nın Frankfurt kentinde 73’üncü kez kapılarını açan Kitap Fuarı’na bu yıl Türkiye katılmadı. Kültür Bakanlığı, Kitap Fuarı’na bütçe ayıramadığı için Türkiye’den hiçbir yayınevi de Frankfurt’a gelemedi.

Dany Laferrière

Bu hafta başlayan kitap fuarı kapsamında ünlü Roemer önünde Haitili yazar ve sanatçı Dany Laferriere’nin eseri sergileniyor.

20-24 Ekim arası açık kalacak fuarda 7.140 yayıncı yer alıyor. Arap ülkeleri de büyük stantlarla yerini almış durumda. Dünyanın en köklü kitap fuarlarından biri olan Frankfurt Kitap Fuarı’nı günde 25 bin kişinin gezmesine izin veriliyor.

KÜLTÜR BAKANLIĞI BÜTÇE VERMEDİ

SÖZCÜ’ye konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen bazı yayıncılar, “Kültür Bakanlığı, bize bütçe vermedi. Hatta, fuar masraflarının yarısını da karşılamadılar. Bu nedenle Türkiye bu fuarda temsil edilemedi” açıklamasını yaptı.

Türkiye, 2008’de Frankfurt Kitap Fuarı’nda konuk ülke olarak katılmıştı ve o zaman Kültür Bakanlığı, milyonlarca Euro’yu tanıtım için eşit dağıtmamakla suçlanmıştı.

Bu yıl konuk ülkenin Kanada olduğu fuara Arjantin, Bulgaristan, Azerbaycan, Estonya, Fransa, Japonya, İsviçre, Tayvan ve Macaristan’la Arap ülkeleri gibi dünyanın çeşitli bölgelerinden ülkeler katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir