Türkiye Karadağ’ı devirdi Avrupa Şampiyonası’na galibiyetle başladı

Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2022 Avrupa Şampiyonası A Grubu ilk maçında Karadağ’ı mağlup etti.

2022 Avrupa Şampiyonası A Grubu ilk maçında Karadağ ile karşı karşıya gelen Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı, rakibini 72-68 mağlup ederek şampiyonaya galibiyetle başladı.

A Milli Takım, gruptaki ikinci maçını 3 Eylül Cumartesi günü Bulgaristan ile yapacak. Karadağ ise ikinci maçında aynı gün Belçika ile karşılaşacak.

İki takımın da sert savunmayla başladığı maçta A Milli Takım, 5. dakikayı 8-6 önde geçti. Ay-yıldızlı takım Alperen Şengün ve Cedi Osman ile skor üretirken, pota altını iyi kullanan Karadağ Popovic ve Vuceljic’in basketleriyle ilk periyodu 18-14 önde bitirdi.

MİLLİ TAKIM SOYUNMA ODASINA 10 SAYI FARKLA GİRDİ

İkinci periyodun ilk bölümünde boyalı alanda Sertaç Şanlı ve Alperen Şengün, üç sayı çizgisinin gerisinden de Melih Mahmutoğlu ile sayı bulan A Milli Takım, 15. dakikada 26-25 öne geçti. Shane Larkin’in üst üste kaydettiği üç sayılık basketlerle iyi bir tempo yakalayan milli takım, soyunma odasına 41-31 üstün gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısına iyi başlayan Karadağ, yaptığı hücumları istediği gibi değerlendiremeyen A Milli Takım karşısında yakaladığı 8-0’lık seriyle 24. dakikada farkı 2 sayıya (41-39) indirdi. Ay-yıldızlı takımın hücumdaki kötü oyununu sürdürdüğü mücadelede Karadağ, Dubljevic ile etkili oldu ve 27. dakikada 47-44 öne geçti. Shane Larkin’in basketleriyle tekrar toparlanan milli takım, son çeyreğe de 53-51 önde girdi.

SON BÖLÜM NEFES KESTİ

Son çeyreğin ilk bölümünde takımlar karşılıklı basketler bulurken, A Milli Takım son 5 dakikaya 61-60 önde girdi. Karadağ, Dubljevic ile üst üste bulduğu üç sayılık basketlerle 37. dakikaya girilirken 5 sayılık (61-66) fark yakaladı. Ay-yıldızlı takım, Melih Mahmutoğlu ve Alperen Şengün’ün basketleriyle oyunu dengelemeye çalışırken, son dakikaya 68-67 Karadağ’ın üstünlüğüyle girildi. Bitime 23 saniye kala Furkan Korkmaz’ın zor basketiyle 69-68 öne geçen A Milli Takım, rakibinin sonraki hücumunu başarılı bir şekilde savuşturdu. Ay-yıldızlı takım, son saniyede Furkan Korkmaz’ın uzaktan attığı üç sayılık basketle müsabakayı 72-68 kazandı ve şampiyonaya galibiyetle başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir