Türkiye, Lüksemburg engelini aştı! 0-2

A Milli Takımımız, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup 3. maçında deplasmanda Lüksemburg’u Hakan Çalhanoğlu ve Serdar Dursun’un golleriyle 2-0 mağlup etti ve grubunda 3’te 3 yaptı.

A Milli Takımımız, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup 3. maçında deplasmanda Lüksemburg’u Hakan Çalhanoğlu ve Serdar Dursun’un golleriyle 2-0 mağlup etti ve grubunda 3’te 3 yaptı.

Maçtan önemli anlar

Lüksemburg – Türkiye maçı başladı.

Milli Takım maça baskılı başladı. Ön alanda yaptığımız baskıyla Lüksemburglu futbolcuların oyun kurmasını engelliyoruz.

10. dakikada Cengiz Ünder’in sağ kanattan yaptığı ortaya Çağlar etkili bir kafa vuruşu yaptı, Lüksemburg kalecisi Moris kornere çeldi.

Net gol kaçtı!

14. dakikada sağ kanattan Zeki, çok iyi taşıdı topu ve kale önündeki Halil’e gönderdi. Onun çaprazdan vuruşu yan ağlarda kaldı.

29. dakikada Doğukan’ın pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına iyi giren Halil karşı karşıya vuruşunu yaptı ancak top yandan auta gitti.

Hakan Çalhanoğlu ile öne geçtik

35. Dakikada Milli Takımımız penaltı kazandı.Hakan’ın soldan kullandığı köşe vuruşunda Çağlar arka direkte kafayı vurdu. Top savunmada Leandro Barreiro’nun eline çarptı. Hakem Nobre tereddütsüz beyaz noktayı gösterdi. Hakan Çalhanoğlu penaltıyı gole çevirdi ve Lüksemburg deplasmanında 1-0 öne geçtik.

İlk yarı 1-0 sona erdi.

İkinci yarıda Milli Takım’da Orkun çıktı, Serdar Dursun oyunda.

51. dakikada sağ kanatta Cengiz’in ceza sahasına gönderdiği topa Halil’den önce savunma araya girdi. Dönen topu Hakan Çalhanoğlu tamamlamak istedi ancak kaleci gole izin vermedi.

55’te Hakan Çalhanoğlu’nun ceza sahası dışından yaptığı vuruş kaleci Moris’te kaldı. 

59. dakikada hızlı gelişen Türkiye atağında savunma arkasına atılan topa Doğukan vurdu ancak top üstten auta gitti.

Lüksemburg golü buldu ama…

66. dakikada Ferdi’nin geri pasında top ağlarımıza gitti. Ancak hakemin pozisyonda Ferdi’ye faul yapıldığını tespit etmesiyle gol iptal edildi.

Serdar fırtınası devam ediyor

76. dakikada Cengiz’in pasında savunma araya girdi ama hata yaptı ve Serdar dursun kopu kaptı. Serdar Dursun’un yerden ve düzgün vuruşu ile skoru 2-0 yaptık.

85. dakikada sağ kanattan Serdar Dursun, topuğuyla Cengiz’e şık bir top bıraktı. Cengiz’in çaprazdan vuruşu üstten auta gitti.

kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Milli takım, grubunda 3’te 3 yaptı.

Kaynak:Fanatik

https://www.fanatik.com.tr/ozet-luksemburg-turkiye-mac-sonucu-0-2-2286857

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir