UEFA: Deplasman golü kuralı kaldırıldı

UEFA, 2021-2022 sezonundan itibaren deplasman golü kuralının kaldırılacağını açıkladı. 1965’ten bu yana uygulanan kuralın, ev sahibi takımları hücum etmekten caydırdığını söyleyen UEFA Başkanı Ceferin, uzun süredir futbol paydaşlarının kuralın kaldırılması yönünde görüş bildirdiğini ifade etti.

Avrupa futbolunun patronu UEFA, önümüzdeki sezondan itibaren deplasman golü kuralının kaldırılacağını duyurdu.

UEFA’dan yapılan açıklamada, “2021/22 sezonundan itibaren tüm UEFA kulüp müsabakalarından deplasman golü kuralı kaldırılacaktır” denildi.

Buna göre, kadın ve erkek futbolunda, iki takımın iki ayakta aynı sayıda gol attığı beraberliklerde artık 15 dakikalık iki uzatma devresi ve gerekirse penaltı vuruşları olacak.

Kararın, UEFA Kulüp Müsabakaları Komitesi ve UEFA Kadınlar Futbol Komitesi’nin tavsiyesini takiben, UEFA İcra Komitesi tarafından alındığı kaydedildi.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, deplasman golü kuralının kaldırılmasıyla ilgili olarak, “Deplasman golü kuralı, 1965’ten beri UEFA müsabakalarının ayrılmaz bir parçası oldu. Ancak son birkaç yıldır çeşitli UEFA toplantılarında bunun kaldırılması tartışılmaktaydı. Görüş birliği olmamasına rağmen, birçok antrenör, taraftar ve diğer futbol paydaşları, kuralın adilliğini sorguladı ve kaldırılması yönünde bir tercih dile getirdi” dedi.

Kuralın etkisinin amacına ters düştüğünü belirten Ceferin, ev sahibi takımların, rakiplerine avantaj sağlamamak hücum etmekten kaçındığını kaydetti. Ceferin, kuralın artık uygun olmadığını ve bu nedenle kaldırılmasının doğru olduğunu ifade etti.

kaynak:BirGün

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir