UĞUR DÜNDAR’IN KALEMİNDEN

Bugün 9 Eylül, bugün özgürlüğe kavuşma günü!..

Bugün, Gazi Mustafa Kemal Paşa ile ona inanmış kahraman silah arkadaşlarının ve Kuvayı Milliyeci Anadolu halkının, güzel İzmir’i, emperyalist devletlerin tüm güçleriyle destekledikleri Yunan işgalinden kurtarışlarını kutluyoruz.

Bugün, düşman askerlerinin, 15 Mayıs 1919 sabahı Kordon’da yürüyüşe geçtikleri sırada, “Olamaz, olamaz! İzmir’e böyle ellerini kollarını sallayarak giremezler” diye haykırarak ilk kurşunu sıkan Hukuk-u Beşer gazetesinin sahibi, büyük yurtsever Hasan Tahsin’in şahadetiyle başlattığı şanlı direnişin, Yunan’ı ve hain işbirlikçilerini denize döküşünün 98. yıldönümünü görmenin eşsiz mutluluğunu yaşıyoruz.

Bugün, henüz 8 yaşındayken, 1.Dünya Savaşı cephelerinde savaşmak üzere evinden ayrılan babası  Çetmili Kara Ali Çavuş’a, 11 yıl sonra Büyük Taarruz günlerinde Dumlupınar’da kavuşup kucaklaşan, babasının orada şehit düşmesinden sonra, düşmanı yüzlerce kilometre kovalayıp İzmir’e, Milli Ordu’nun en ön saflarında girdiği sırada, kendisi de şehit olan Sancaktar Onbaşı Mehmet ve tüm şehitlerimizin aziz hatıraları önünde minnet ve rahmetle eğiliyoruz…

“Şanlı zafer hepimize kutlu olsun” diyoruz…

★★★

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir