UID’in İftarında “Çifte Vatandaşlık ve Seçimlere Katılım”Mesajları  

Uluslararası Demokratlar Birliği UID’ın Hamburg teşkilatınca düzenlenen iftar proğramında Başkonsolos Emine Derya Kara, Din Hizmetleri Ataşesi Osman Dikaç, UID Genel Başkanı Kenan Aslan ile STK Temsilcileri iştirak etti.

Haber: Mehmet Atak (Gazetem.eu)/ Fotoğraflar: Yaşar Yıldırım

Kısa adı UID olan Uluslararası Demokratlar Birliği’nin Hamburg ve Schleswiğ Eyaletleri taşkilatı tarafından Steillshoop semtindeki Armada düğün salonda düzenlenen geleneksel iftarda 300 davetli hazır bulundu. Proğramı Nurullah Yılmaz sundu.

İFTARA KATILAN BAZI İSİMLER:  

UID bölge başkanı Ali Ekinci  ile Başkan Yardımcısı Osman Kayaoğlu ve tüm dernek yönetiminin titiz bir şekilde hazırladıkları proğramda  Başkonsolos Emine Derya Kara, Din Hizmetleri Ataşesi Osman Dikeç ile UID Genel Başkanı Kenan Aslan,  DAVA Partisi kurucularından Dr. Mustafa Yoldaş, Avrupa İşadamları  Birliği bölge başkanı Mehmet Emin Süzen,  Urfalılar Derneği Bş. Yardımcısı Ahmet Arslan, Saadet Hamburg Başkanı Salih Demirci, Sivaslılar Derneği Başkanı Ruhi Özer,   Kerkük Derneği Başkanı Remzi Jasim, Kuzey Almanya Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Mehmet Özlü, Trabzonlular Derneği Başkanı Murat Yılmaz, Hamburg Türk Basın Birliği Başkanı Ahmet Durmuş, Türk Kültür Merkezi Başkanı Şahin Almaoğlu, Denizli Alaattinliler Birliği  Başkanı Av. Süleyman Çevik ile işadamları ve medya mensupları hazır bulundu.

Çeşitli illerden gelen Din görevlileri Hocalar Davut Avcı, Mustafa Aphayta ile Neyzen İbrahim Yemenli ve  Sema gösterisiyle Kadir Alkan, Ramazan ayının güzelliğini bi kere daha ortaya koyarlarken, Armada salonu da sahibi İrfan Gündoğan’ın gayretleri ve hizmet ekibinin titiliğiyle tam not aldı. İftar yemekleri ve tatlılar da iştahla tüketildi.

UID BÖLGE BAŞKANI ALİ EKİNCİ’NİN AÇILIŞ KONUŞMASI

“Kıymetli Misafirler,
Dünya zor bir dönemeçten geçiyor. Yıllardır istikrar ve refahın merkezi olarak adlandırılan Avrupa da artık krizlerin merkezi olmaya doğru yol alıyor.
Bir taraftan Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savas, diğer yandan cigerimizi yakan Gazze’de çocuk, kadın demeden kardeşlerimizin mübarek ramazan ayinda dahi bombardimana tabii tutulmaları ciğerimizi daglıyor.
Bütün bunların dışında, içinde yaşadigimiz ülke olan Almanya ve diger Avrupa ülkelerinde aşırı sağ partilerin bizim gibi göçmen kökenli topluluklar üzerinden kampanya yürütüp oy toplamalari da bizim buradaki geleceğimiz açısından endişe verici bir durumdur. AfD’ye mensup yetkililerin de bulunduğu Potsdamm’da göçmen kökenli insanlarin sürgün edilme planlarının konuşulması Nazi döneminde Yahidilerin sürgün planları ile paralellik arz etmektedir.
Camilerimize ve evlerimize yapiıan saldırıılar da maalesef devam ediyor.

Tüm bu gelişmeler endişe verici de olsa, bizi yıldırmamalı.

Dedelerimizin, babalarımızın ikinci dünya savaşından sonrasiı Almanya’nın ve Avrupa’nın kalkinmasina emeklerini kimse inkar edemez. Biz bu toplumun asli unsuruyuz. Bundan dolayi pes etmek yok.

Şimdi Scholz hükümetinin çıkardığı Çifte Vatandaslık yasasından mutlaka yararlanarak Alman vatandaşı olmalıyız. Hem önümüzdeki Avrupa Parlamentosu seçimlerinde, hem de tüm yapılan seçimlerde mutlaka seçme ve seçilme hakkımızı ciddiye almalıyız. Aşırı sag partilerin yükselişinin panzehiri bizim Alman vatandaşı olup seçme ve seçilme hakkımızı  ciddiye almamizdır.

Kıymetli Misafirler,
Bu Pazar da anavatanımızda secimler var, insaAllah milletimiz en güzel kararı vererek özellikle Ankara ve İstanbul’da tekrar Ak belediyeciliğin seçilerek hizmete biraktığı yerden devam etmesini gönülden temenni ediyoruz.

Bu vesile ile Iftar programimiza tesrif ettiğiniz için, UID Kuzey Almanya yönetimi olarak hepinize çok tesekkür ediyorum; hayırlı iftarlar ve şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum.

                                 ***

BAŞKONSOLOS EMİNE DERYA KARA’DAN MESAJLAR

TC. Hamburg Başkonsolosu Emine Derya Kara ,selamlama ve teşekkür sözleriyle başladığı konuşmasında özetle şunları söyledi: 

* Günümüzde ırkçılık, İslamofobi Yabancı düşmanlığı gibiolumsuzluklarla karşı karşıyayız..

* Hz.Muhammed bir sözünde  ” Fitne uykudadır. Onu uyandırana lânet olsun” demiştir. Bunu unutmayalım.

* Dünyanın dört bir yanında bulunan TC. Vatandaşları huzur istiyor. 

* Filistin ve Gazze’de olup bitenleri endişe ve üzüntüyle takip ediyoruz ve ülke olarak da çaba gösteriyoruz.

* Ramazan Bayramı’nın saadet, barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum.

UID GENEL BAŞKANI  KENAN ASLAN: “Daha adil,daha eşit bir Avrupa için Sandık Başına!

İftar proğramındaki konuşmasında önemli konulara değinen UID Genel Başkanı Kenan Aslan şu ifadelerde bulundu:

* Dil Birliği, Ortak Tarih ile yeni yüzyılda iz bırakmak için  sesimizi duyurup,önderlik yapmak hedefimiz olmalıdır. 

* Yabancılara karşı  girişilen ırkçılık faaliyetlerine karşı Almanya’nın kontro lmekanizmasını etkin tutmasını bekliyoruz.

*  Demokrasi için ilk  adım, yaşadığımız bu ülkede   siyasal katılım olmalıdır. Aksi halde tüm çabalarımız boşa gider. 

* İlk adım olarak,yaklaşan Avrupa Parlamentosu Seçimleri için sandığa giderek oyumuzu kullanmak  şarttır.

* Hep birlikte güçlü olmak için , daha adil,daha eşit bir Avrupa için mutlaka sandığa gidip oyumuzu kullanmalıyız. 

* Artık kesinleşen Çifte Vatandaşlık sistemi de bizler için avantajlı bir fırsattır. 

* Türk Koruyucu Aile sayısını artırmalıyız.

* Filistin ve Doğu Türkistan konuları  bizim hassasiyetlerimizdir. 

ATAŞE OSMAN DİKEÇ’TEN KAPANIŞ KONUŞMASI VE DUA

Bazı video gösterimleriyle UID’ın faaliyetlerinin anlatıldığı gecede, Hamburg Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Osman Dikeç, yemekten sonra  yaptığı konuşmada Ramazan ayının faziletlerine vurgu yaparak,insanların da daima  bu bereket vekardeşlik ayınnın özellikleri doğrultusunda birbirine davranmaları öğüdünde bulundu.  Dikeç’in dua faslıyla birlikte iftar proğramı sona erdi.

UID’in İftarında “Çifte Vatandaşlık ve Seçimlere Katılım”Mesajları  ” için bir yorum

  1. Din adamlarina bak sözde hepiniz is adamisiniz Uidnin yeni basi ne cabuk ayak uydurmus digerlerine saginda solunda uyusturucu cete liderleri desen var siyasetciler desen var sizin gibileri almanyanin temizlemesi gerekiyor size inat afd türk milletin yüz karalari

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir