Ve… GALATASARAY ŞAMPİYON

Süper Lig’de 2022-2023 sezonu şampiyonu Galatasaray oldu. Sarı-kırmızılılar, ligin bitimine 2 hafta kala Başkent’te Ankaragücü’nü 4-1 mağlup ederek 82 puana ulaştı ve 23. şampiyonluğu ilan etti. Cimbom’a zorlu deplasmanda golleri; Icardi (2), Barış Alper ve Sergio Oliviera kaydetti

Galatasaray, MKE Ankaragücü deplasmanında yağmurlu bir akşamda rakibini 4-1 mağlup ederek ligi zirvede tamamladı, tarihindeki 23. şampiyonluğu elde etti. Sarı-kırmızılıları galibiyete taşıyan golleri Icardi (2), Barış Alper Yılmaz ve Sergio Oliveira kaydetti. Ankaragücü’nün tek golü ise Milson geldi.


Bu galibiyetle haftayı en yakın rakibi Fenerbahçe’nin 5 puan önünde tamamlayan Galatasaray şampiyonluğa ulaştı. Okan Buruk, futbolculuk kariyerindeki ilk şampiyonluğunu elde ettiği Ankaragücü deplasmanında Galatasaray Teknik Direktörü olarak da ilk şampiyonluğunu yaşadı.
Mücadeleye hızlı başlayan Galatasaray golü de erken buldu. 7. dakikada Icardi sarı-krımızılıları öne geçiren isim oldu: Rashica’nın sağdan ceza sahasına gönderdiği topa kale önünde Arjantinli golcü çok iyi vurdu ve skoru 1-0’a getirdi.


Mücadelede 16. dakika oynanırken Muslera kalesinde devleşti: Ghayas Zahid’in soldan yaptığı vuruşu Muslera harika çıkardı. Bu pozisyondan yaklaşık 1 dakika sonra Ankaragücü skora dengeyi getirdi: Savunma arkasına atılan topta Milson, karşı karşıya kaldı. Düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

ICARDI BİR KEZ DAHA SAHNEDE
Galatasaray, 1-1’den sonra da rakip kaleye gitmekte zorlanmazken tempo zaman zaman artarken Icardi bir kez daha sahne aldı. 41. dakikada Kerem’in harika ortasına çok iyi yükselen Icardi, harika bir kafa vuruşuyla topu ağalara gönderdi. Arjantinli futbolcu, son beş maçta rakip fileleri 8 kez havalandırmış oldu. Icardi ayrıca ligdeki gol sayısını da 21’e yükseltti. Galatasaray ilk 45 dakikayı 2-1 önde tamamlarken ikinci yarıya da hızlı başladı: 50. dakikada Taylan’ın hatalı pasında Icardi, kaleciden sıyrıldı. Çaprazdan vuruşu kaleye paralel gitti. 58. dakikada Rashica’nın sol çaprazdan vuruşunu Gökhan çıkardı. Dönen topa Kerem vurmak istedi ama savunma son anda kornere çeldi.

BARIŞ ALPER GİRDİ FARKI İKİYE YÜKSELTTİ

74.dakikada oyuna sonradan giren Barış Alper Yılmaz takımını rahatlatan golü kaydetti: Kerem’in savunma arkasına gönderdiği topa Barış, karşı karşıya vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi.Sarı-kırmızılılar 78. dakikada Sergio Oliveira ile bir gol daha bulurken skor da 4-1’e geldi. Galatasaray’da Kerem Aktürkoğlu maçtaki üçüncü asistini yapmış oldu. Milli yıldız geceye damga vururken bu sezonki asist sayısını da 10’a yükseltti. Kalan dakikalarda gol olmayınca Galatasaray sahadan 4-1’lik üstünlükle ayrılarak puanını 82’ye yükseltti ve haftayı en yakın rakibi Fenerbahçe’nin 5 puan önünde tamamlayarak şampiyonluğu garantiledi. MKE Ankaragücü ise 39 puanda kaldı.

OKAN BURUK İKİNCİ ŞAMPİYONLUĞUNU ELDE ETTİ
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, MKE Ankaragücü zaferiyle halinde Süper Lig’de ikinci kez şampiyonluk sevinci yaşıyor. Teknik direktörlük kariyerinde daha önce Elazığspor, Gaziantepspor, Sivasspor, Göztepe, Akhisar Belediyespor, Çaykur Rizespor ve Medipol Başakşehir’de görev yapan Buruk, 2019-2020 sezonunda Medipol Başakşehir ile şampiyonluğa ulaşmıştı. Akhisarspor Belediyespor ile 2017-2018 sezonunda Türkiye Kupası’nı kazanan Okan Buruk, bu zaferle birlikte teknik direktörlük kariyerinde üçüncü kupayı kaldırmış oldu.

OYUNCULAR BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADI
Karşılaşmanın son düdüğüyle beraber 23. şampiyonluğunu ilan eden Galatasaraylı futbolcular, büyük bir sevinç yaşadı.Hakem Volkan Bayaraslan’ın son düdüğü çalmasıyla sarı-kırmızılı futbolcular saha ortasında bir araya gelerek şampiyonluğu kutladı.Futbolcular daha sonra deplasman tribününe giderek, şampiyonluk coşkusunu taraftarlarıyla paylaştı.

ICARDI TARİHE GEÇTİ
Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Icardi, MKE Ankaragücü maçında attığı gollerle tarihe geçti. Arjantinli futbolcu üst üste 5. maçta da fileleri havalandırdı. Icardi, Galatasaray’ın bulduğu son 8 golün hepsini atarak, bunu başaran ilk sarı-kırmızılı futbolcu oldu.Icardi, ayrıca ligdeki gol

sayısını 21’e yükselterek, bir sezonda 20 gol barajını geçen dördüncü Galatasaraylı futbolcu olmayı başardı. Galatasaray’da daha önce bir sezonda 20 golü geçen isimler Mario Jardel, Milan Baros ve Bafetimbi Gomis olmuştu.


KEREM AKTÜRKOĞLU YILDIZLAŞTI
Galatasaray’ın milli futbolcusu Kerem Aktürkoğlu, verdiği gol paslarıyla yıldızlaştı.Kerem, sarı-kırmızılıların attığı 4 golün 3’ünün pasını vererek ön plana çıktı.

BARIŞ ALPER YILMAZ SUSKUNLUĞUNU BOZDU
Barış Alper Yılmaz, yaklaşık 5 aylık gol suskunluğunu başkentte bozdu.Maçın ikinci yarısında oyuna giren ve Bu sezon ligdeki gol sayısını 3’e çıkaran Barış Alper, bu karşılaşmadan önce son golünü 4 Ocak’ta yine MKE Ankaragücü’ne karşı kaydetmişti.

KAYNAK : HABERTURK.COM / Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir