VEKİLLER’LE STK BAŞKANLARI HTBB’DE BULUŞURSA!..

Hamburg Türk Basın Birliği’nin düzenlediği toplantıda bazı milletvekilleri ile Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları bir araya geldi ve sorunlar masaya yatırıldı.

Haber: Mehmet Atak

Fotoğraflar: Yaşar Yıldırım ve Defne Ordu

Hamburg Türk Basın Birliği’nin Öz Urfa restoranda düzenlediği kahvaltılı toplantıda Milletvekilleri Güngör Yılmaz, Ali Şimşek (SPD), Mehmet Yıldız (Sol Parti) ve Barış Karabacak( Pinneberg CDU) ile DİTİB Merkez Camii Başkanı Mehmet Gök, Urfalılar derneği başkanı Al Baba Coşkun ve yönetimden Ömer Kelekçi, EUBA İşadamları derneği başkanı Mehmet Emin Süzen ve yönetiminden Dr. Tuğrul Karaman, Trabzonlular derneği başkanı İlhan Yılmaz ve Sivasspor Taraftar derneği başkanı Ruhi Özer, günümüzün aktüel konuları üzerinde açıklamada bulundular. Gazetecilerden gelen soruların da cevaplandırıldığı toplantıyı HTBB başkanı Emin Sağlık yönetti. Başkan Sağlık, HTBB’nin bir Basın Balosu düzenleme düşüncesinde olduğunu belirterek, Milletvekilleri ve Başkanları şimdiden davet etti.

Öz Urfa restoran ekibinin patron Ahmet Öküzboğan nezaretinde hazırladıkları 25 çeşitli nefis kahvaltı menüsünün tadına bakılıp çaylar kahveler içildikten sonra ilk olarak dernek başkanları kendilerini tanıtıp, bu tür toplantılara çeşitli kesimlerin de iştirakinin sağlanmasıyla yaratılacak kaynaşma havasının önemine dikkat çektiler. Ahmet Öküzboğan ise, klasik bir laf olan “Şikayetlerinizi müdüriyete, beğeninizi ise dostlarınıza bildiriniz” diyerek katılımcıları güldürmeyi bildi.

URFA YÖRESİNİN ÇEŞİTLERİNİ KİM SAHİPLENDİ ?

HTBB adına Emiç Yolcu‘nun üstlendiği kahvaltıda konuşan dernek başkanları HTBB üyelerini kendi etkinlik ve kahvaltılarında da görmek istediklerini belirtip, HTBB yönetimine başarı dileğinde bulundular.

Sakallı haliyle dikkat çeken Urfalılar Derneği Başkanı Ali Baba Coşkun‘a şaka yollu laf atan Futbol Express sitesi sahibi Hurşit Köse‘nin “Başkanım, bu sakallı halinizle zor tanınıyorsunuz” şeklindeki sözü üzerine Başkan Coşkun da Gaziantepli Köse’ye “Fıstığımızı, Çiğ Köftemizi, Patlıcan Kebabımızı çalıp, sahiplendiniz. Şimdi de sakalıma mı göz diktiniz ?” şeklinde bir espri patlatınca, salonda bir kahkaha tufanı koptu. Başkan Coşkun, bu eyalette bir Türk Lobisi kurulması önerisinde de bulundu.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından yapılan STK Başkanlarının konuşmaları, “Türk genci Kadir Holdur olayı ve İçişleri Bakanı ile Emniyet Müdürü ile yapılan heyet görüşmeleri, 30 Ağustos Zafer Bayramı, Hamburg dışındaki olayların da medyaya yansıtılması, STK ve Politikacılarla işbirliği “ gibi konulara yönelikti. Mehmet Gök, “Almanya genelinde 900 camimiz var. Kapımız herkese açıktır” dedi. Ruhi Özer, “Mağdur aileye STK heyeti niçin gitmedi ?” diye sordu.  Kahvaltı sahibi Emiç Yolcu da tüm katılımcılara teşekkür etti.

POLİTİKACILARIN KONUŞMALARI VE SORULAR

BARIŞ KARABACAK UETERSEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

10 yıldır CDU partisinde siyaset yapıp 2 dönemdir Pinneberg İlçe Milletvekli olarak hizmet veren Barış Karabacak, 25 Ekim’de yapılacak Schleswig-Holstein eyaleti Mahalli Seçimleri’nde CDU tarafından Uetersen şehrinde Belediye Başkan Adayı gösterildi. Bu zorlu yarıştaki şansların eşit olduğunu belirten Pinneberg doğumlu Barış Karabacak(33), propaganda çalışmalarının bütün hızıyla devam ettiğini ifade ederek şunları söyledi: “Kuzey Almanya’da Güller ve Nikah şehri olarak ün yapan Uetersen’de partimce Belediye Başkan adayı gösterilmemden dolayı mutlu ve gururluyum. Şu ana kadarki anket göstergeleri doğrultusunda seçim çalışmalarıma daha da hız vermiş bulunuyorum. Yaklaşık 20 bin nüfuslu bu güzel kentte her seçmenin oyuna talibim. Seçildiğim taktirde önemli prejeleri hayata geçirmek için var gücümle çalışacağım. Türk medyasının bugüne kadar bana verdiği destek için teşekkür ediyorum.”

SPD MİLLETVEKİLİ GÜNGÖR YILMAZ: “Bizler her kesimin Milletvekiliyiz!”

İkinci dönemdir Hamburg Eyalet Parlamentosu’nda görev yapan SPD Milletvekili Güngör Yılmaz, Türkiye kökenli Milletvekillerinin yalnızca Türk kesimine değil, Alman ve diğer yabancı toplumlara da eşit mesafede olarak hizmet verme durumunda oldunu belirterek, “Çoğu şeyleri Milletvekillerinden beklememek gerekir. Milletvekilinin de bazı sorumlulukları var. İlk fırsatta geniş tabanlı bir toplantı düzenlenmesi ve görevlerimizle sorumluluklarımızın belirlenmesi yararlı olacaktır. Medya yayınlarını iki dilli olması halinde sorunlar da ilgili makamlara daha kolay aksettirilmiş olacaktır” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

GAZETECİLER DE GÖRÜŞLERİNİ AÇIKLADILAR

Güngör Yılmaz‘ın “2 dilli yayın” teklifi üzerine konuşan gazetecilerden Erdal Altuntaş, “Gerçekten de 2 dilli yayınlar için hazırlıkların başlaması gerekir” derken, Yaşar Yıldırım da “BİLD gazetesi zaman zaman Türkçe maşetler atıyor” dedi. Evrim Şendur ise, “4 nesil Türkler zaten pek Türkçe bilmiyor. Almanca yayın kaçınılmazdır” şeklinde konuştu.

Rıza Atamtürk de Almanca yayınlar sonrasında Türkçeyi unutturma gibi bir tehlikeye dikkat çekerek, “Basın Açıklamaları 2 dilli yapılabilir” dedikten sonra, ” Peki Türkiye’de yaşayan Almanların çıkardıkları yayınlar niçin 2 dilli değil* diye sordu. İlyas Kulaksız, Türkiye’de herkesin kendi dilini konuştuğunu ve ibadet serbestisi olduğunu ifade etti.

Ali Akdemir, siyasetçilerin vatandaşa karşı yaklaşımlarını “Seçimden önce ve Seçimden sonra” şekline dönüştüğünü ve kendilerini takibe alacaklarını söyledi. Mehmet Atak ise bir başka noktaya değinerek, “Bugün aramızda olan Milletvekillerine kolayca ulaşabiliyoruz ama diğer bazıları ise telefonlarımıza çıkmadıkları gibi, geri dönüş yapma zahmetine bile girmiyorlar” dedi.

SOL PARTİ MİLLETVEKİLİ MEHMET YILDIZ’A GÖRE “30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI!”

“30 Ağustos Zafer Bayramı, Mustafa Kemal önderliğinde Türk, Kürt, Alevi, Sünni ve Türkye’de yaşayan tüm azınlıkların katılımıyla kazanılmış emperyalizmin işgalinden kurtuluş savaşı olması dolayısıyla her kesimin Zafer Bayramı’dır.” diyerek konuşmasına başlayan deneyimli Milletvekili Mehmet Yıldız, “ABD’de hemen hemen her gün bir Siyah öldürülüyor. Almanya’daki Türkler de Göçmen oldukları için evleri yakıldı. Korona vesilesiyle Emperyalistlerin neler yapabileceğine hepimiz şahit olduk. Çare, hepimizin birlik içinde hareket etmesidir. İki dilli yayınlar için devletten destek istenebilir; ben de yardımcı olabilirim.” dedi.

Mehmet Yıldız, Ertaş Akçelik’in “SOL Parti hükümette olsaydı neler yapılabilirdi?” şeklindeki sorusuna karşı “Tabii ki bir programımız olacaktır. Bazı kesimlerde faşist örgütlenmeler gelişiyor. Çare, bağımsız bir uzmanlar grubunun konuya eğilmesidir” derken, Tarık Sarı’dan gelen “ Oyun otomatlarının yaygınlaşmasını önlemek için bir çalışmanız olacak mı ?” sorusu üzerie konuşan Mehmet Yıldız, “Bu konuda Meclis’e 5-6 önerge verdim. Spielhallelerin 50 metre aralıkta açılması gerekirken, her lokalde bu kumar makinaları var maalesef. Hepsi de kapatılmalıdır. Tabii bir de bahis büroları var. Ailelerden çok sayıda şikayetler alıyoruz. Ekonomik özgürlük neticesinde ortaya çıkan “Hayat kadınları” konusu da ayrı bir sorundur.” şeklinde konuştu.

Ve.. SPD MİLLETVEKİLİ ALİ ŞİMŞEK: “Polislerin yüzde 15’i Yabancı kökenli!”

Korona pandemisi nedeniyle zor bir dönemden geçildiğini ifade eden Milletvekili Ali Şimşek (SPD), 15 yaşındaki Türk genci Kadir Holdur meselesine atıfta bulunarak, “Hamburg’da polisin yüzde 15’i Yabancı kökenlidir. Polis de nihayetinde bir insandır ve eleştirilmez değildir” dedi. Alman hükümetinin 7,5 Milyar € tutarında Yardım Paketi ile birlkte “Köprüleme Yardımları“nın sürdürdüğünü belirterek, ihtiyaç sahiplarinin bu imkandan yararlanması tavsiyesinde bulunan Ali Şimşek, “HTBB’nin daha kapsamlı çalışmalar ortaya konulması amacıyla Eyalet yetkilileri ve resmi kuruluşlarıyla irtibatta olması temennisindeyim. Bu konuda her zaman için desteğimi sunmağa hazırım” dedi.

EUBA BAŞKANI MEHMET EMİN SÜZEN’DEN HTBB’YE GEZİ DESTEĞİ

Toplu fotoğraf çekiminden sonra başlayan HTBB özel görüşmelerinde, 10 Kasım’da yapılması düşünülen Urfa-Mardin gezisinin organizesinde destek sözü veren EUBA İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Emin Süzen, nihai kararın Ekim ayı Koronavirüs konusundaki resmi açıklamalardan sonra verilebileceğini belirtti.

HTBB için Kemal Doğan tarafından hazırlanan ve Tüzük Komisyonu’ndan da geçen yeni tüzük hakkında yapılan açıklamalardan sonra, nihai karar 27 Eylül’de yapılacak Tüzük Kurultayı’ndaki oylama ile kesinlik kazanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir