Yanında para taşıyan gurbetçiler kendisini böyle belli ediyor

Türkiye’ye tatile giden birçok vatandaşımız hırsızlık çetelerinin hedefi haline geliyor. Kimisi para dolu çantasını kaptırıyor, kimisi de tuzağa düşürülerek parasını kendi elleriyle teslim ediyor. Mağdurlar “Acaba bende para olduğunu nasıl anladılar” sorusuna yanıt bulmaya çalışıyor. Ancak ne yazık ki bazı kişiler yapılmaması gereken davranışlarda bulundukları için hırsızları adeta davet ediyorlar.

Para bozdururken dikkatli olun

Hırsızların gurbetçi avına çıktıkları ana yerlerden birisi döviz büroları. Yurtdışından getirdikleri Euro’ları bozdurmak için döviz bürolarının yolunu tutanlar çok dikkat çeken hareketlerde bulunuyorlar. Bazıları parayı bozdurduktan sonra döviz bürosunun önünde durarak elindeki paraları sayıyor. Yani yanında para olduğunu herkese açık ve net bir şekilde gösteriyor. Döviz bürosunun yakınında bekleyen ve girip çıkanları izleyen hırsızlar para sayan kişiyi takibe aldıktan sonra harekete geçiyorlar.

Alışverişte paranızı gizleyin

Hırsızların gurbetçileri takibe aldıkları bir başka yer ise alışveriş merkezleri ve mağazalar. Satın aldıkları ürünlerin parasını öderken çantasındaki bütün parayı çıkarıp içinden banknotlar çıkaran kişi adeta “bende para var” diyor. Bu nedenle ödeme yapılırken çok dikkatli davranılması gerekiyor.

Dikkatli olunması gereken bir başka yer ise bankamatikler. Hızsızlar özellikle bankamatik yakınlarında pusuya yatıyorlar ve yüklü miktarda parasını çekenleri takibe alıyorlar. Bu nedenle paranızı çekerken sizin kimsenin izlemediğinden emin olun.

Kaynak : www.turizmavrupa.net

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir