Başarılı Bir Eğitim İçin Anadil Şart

Hamburg Türk Veliler Birliği Başkanı Azmi Akgül, Okulların açılmasıyla birlikte Türk Çocuklarının Anadil Derslerine de katılmaları için çağrıda bulundu.

GAZETEM/HAMBURG

İşte Başkan Azmi Akgül‘ün Türkçe ve Almanca çağrı yazısı:   

Almanya’nın bazı bölgelerinde okullar açıldı. Velilerimize çağrımızdır: Çocuklarımızın hem okul başarılarını artırmak hem de anadillerini öğrenmelerini sağlamak için Türkçe derslerine katılımlarını destekleyelim. Eğer bulunduğunuz bölgedeki okulda Türkçe dersi yoksa, bu talebinizi okul yönetimine veya ilgili yerel eğitim yetkililerine iletin.

Anadilin Önemi:

Anadil, bireyin kimlik gelişiminde ve kültürel bağlarının güçlenmesinde çok önemli bir rol oynar. Çocukların anadillerini öğrenmeleri, onların kendilerini ifade etme becerilerini geliştirir ve düşünme yeteneklerini artırır. Aynı zamanda, anadil eğitimi çocukların duygusal ve sosyal gelişimlerine de katkı sağlar. Çocuklarımızın köklerine bağlı kalması, kültürel değerlerini tanıması ve bu değerleri gelecek nesillere aktarabilmesi için anadil eğitimi vazgeçilmezdir.

Bunun yanı sıra, anadil bilgisi diğer dillerin öğrenilmesini de kolaylaştırır ve akademik başarıyı destekler. Bazı eyaletlerde Türkçe dersleri için kendi öğretmenleri görevlendiriliyor, bazı eyaletlerde ise Türkiye’den gelen öğretmenler ders veriyor. Bu fırsatlardan faydalanabilmemiz için lütfen taleplerinizi bildirin ve çocuklarımızın Türkçe derslerine katılımını teşvik edin. Ayrıca, bulunduğunuz bölgedeki Veli Derneklerine üye olun ki taleplerinizi daha güçlü ve tutarlı bir şekilde dile getirebilesiniz. Veli dernekleri, eğitim alanındaki haklarımızı savunmak ve çocuklarımızın yararına kararlar aldırmak için önemli bir platformdur. Bu tür birliktelikler sayesinde, Türkçe dersleri gibi taleplerimizi yetkililere daha etkili bir şekilde iletebilir ve çocuklarımızın eğitimine katkı sağlayacak adımlar atabiliriz. Birlikten güç doğar; bu yüzden birlikte hareket edelim ve sesimizi duyuralım.

Çocuklarımızın hem anadillerini öğrenmeleri hem de başarılı bir eğitim almaları için hep birlikte çalışalı

Azmi Akgül Başkan

Hamburg Türk Veliler Birliği Başkanı

xxx

In einigen Regionen Deutschlands hat die Schule begonnen. Ein Aufruf an unsere Eltern: Um den schulischen Erfolg unserer Kinder zu fördern und sicherzustellen, dass sie ihre Muttersprache lernen, sollten wir sie zur Teilnahme am Türkischunterricht ermutigen. Sollte an der Schule in Ihrer Region kein Türkischunterricht angeboten werden, teilen Sie dies bitte der Schulleitung oder den zuständigen örtlichen Bildungsbehörden mit.

Die Bedeutung der Muttersprache Die Muttersprache spielt eine entscheidende Rolle in der Identitätsentwicklung und in der Stärkung der kulturellen Bindungen eines Menschen. Wenn Kinder ihre Muttersprache lernen, verbessert dies ihre Fähigkeit, sich auszudrücken, und fördert ihre Denkfähigkeiten. Gleichzeitig trägt der Unterricht in der Muttersprache zur emotionalen und sozialen Entwicklung der Kinder bei. Damit unsere Kinder mit ihren Wurzeln verbunden bleiben, ihre kulturellen Werte kennen und diese an kommende Generationen weitergeben können, ist der Unterricht in der Muttersprache unverzichtbar.

Darüber hinaus erleichtert das Wissen der Muttersprache das Erlernen anderer Sprachen und unterstützt den akademischen Erfolg. In einigen Bundesländern werden eigene Lehrer für den Türkischunterricht eingesetzt, in anderen wiederum kommen Lehrer aus der Türkei. Damit wir diese Möglichkeiten nutzen können, bitten wir Sie, Ihre Anfragen zu stellen und die Teilnahme Ihrer Kinder am Türkischunterricht zu fördern. Treten Sie außerdem den Elternvereinen in Ihrer Region bei, damit Sie Ihre Anliegen stärker und kohärenter vorbringen können. Elternvereine sind eine wichtige Plattform, um unsere Rechte im Bildungsbereich zu verteidigen und Entscheidungen zugunsten unserer Kinder zu treffen. Durch solche Zusammenschlüsse können wir unsere Anliegen, wie z.B. Türkischunterricht, effektiver an die Verantwortlichen herantragen und Maßnahmen ergreifen, die zur Bildung unserer Kinder beitragen.

In der Einheit liegt Stärke; deshalb handeln wir gemeinsam und lassen unsere Stimmen hörbar werden. Lassen Sie uns gemeinsam daran arbeiten, dass unsere Kinder sowohl ihre Muttersprache lernen als auch eine erfolgreiche Bildung erhalten.

Azmi Akgül / Vorsitzende

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir