Devlet Bahçeli: ”Öcalan Meclis’te konuşsun!”

Bahçeli bir hafta önceki parti grup toplantısında da yine Öcalan’a seslenerek, ‘Terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin,’ demişti.

GAZETEM/HABER

Foto:Youtube

MHP: grup toplantısında konuşan iktidar ortağı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti grup toplantısında konuşsun” diyerek, İmralı Cezaevi’nde bulunan Kürdistan İşçi Partisi (PKK) lideri Abdullah Öcalan’a bir kez daha çağrıda bulundu.

“Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın,” diyen Bahçeli, “Umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın” sözlerini dile getirdi.

“Terörsüz bir siyaset” için sorumluluk almaya hazır olduklarını belirten Bahçeli sözlerine şöyle devam etti:

“Herkes ittifak halindeyse değil elimizi, gövdemizi taşın altına koymaya hazırız. Ne Kandil, ne de Edirne; adres İmralı’dan DEM’e uzansın, bu ağır ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın.”

Bahçeli, “Milletimizin ayak bağların kalıcı olarak çözmenin kim bilir belki de ilk adımını atmış olacağım” ifadelerini de kullandı.

Bahçeli bir hafta önceki parti grup toplantısında da yine Öcalan’a seslenerek, “Terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin,” demişti.

Şubat 1999’da Kenya’nın başkenti Nairobi’de yakalanan Öcalan’ın Türkiye’ye getirildiği sırada “Ben ülkemi severim. Annem de Türk’tü. Bir hizmet imkanım olursa yaparım. Türkiye’ye dönünce hizmet edeceğim” sözlerini hatırlatan Bahçeli, PKK liderinin “silahları bırakma” yönünde talimat vermesini istemişti.

Kaynak: euronews.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir