Hakan Ortatepe yorumladı:UEFA Avrupa Ligi’nde 4 Maçta 2 Puan 

UEFA Avrupa Ligi sahnesinde Galatasaray ve Fenerbahçe deplasmanda, Beşiktaş evinde oynadı. Maçlar oynanmadan, tüm gazetelerde ve TV Spor yorumlarında  başlıklar hemen hemen aynı idi:  “Haydi çocuklar, bu gece Avrupa’da Türk gecesi olsun.” Maçlardan sonra  ise “ Avrupa’da hüsrana uğradık!.”

HAKAN ORTATEPE/GAZETEM YAZAR

HAKAN ORTATEPE  yine farklı açılardan gözlemleriyle takımlarımızın maçlarını yorumladı: 

Rakiplere bakıldığında; Riga, Frankfurt ve Twente.. İçlerinde en dişli görünen Fenerbahçe’nin rakibi Twente. En zayıf halka ise Galatasaray’ın rakibi olan Estonya takımı Riga RFS..  Beşiktaş’ın rakibi ise Frankfurt.

Galatasaray ve Fenerbahçe deplasmanda berabere kalıyor ve 1 er puan alıyorlar. Beşiktaş kendi evinde Frankfurt’a mağlup oluyor ve geceyi puansız kapatıyordu.
Sonuçlara baktığımızda,deplasmanda puan alan iki takımımız arasında psikolojik olarak büyük fark görünüyordu Neden biri üzülürken bir diğeri sevindi? Oysa her ikisi deplasmanda oynamış ve kaybetmemişlerdi.

Foto: X Galatasaray

GALATASARAY NEREYE?

Galatasaray’ın rakibi başta da söylediğimiz gibi en zayıf halkaydı belki de. Galatasaray maça başladı ve öne geçti. Oyunu kontrol altında tutuyor ve istediği gibi yönlendiriyordu. Ama ilk yarının sonlarında yedığı gol, sanki bu üzüntünün habercisiydi. İkinci yarıda sahaya çıkan Galatasaray ilk yarıdaki görüntüsünden çok uzaktaydı. Zira futbolcuların kafasında “Nasıl olsa kazandık, maç bitse de eve gitsek” gibi bir düşünce oluşmuştu sanki.

Icardi sahada “var mısın yok musun” oyunu oynuyor. Barış Alper “nasıl olsa bu iş bitti” diye bir vücut dili sergiliyordu. Bu düşüncenin oluşmasında da en büyük sebep rakiplerini küçük görmeleri ve oyunu ciddiye almamalarıydı. Aynı tavşanla kaplumbağanın hikayesi gibi.Rakibini ciddiye almayan Galatasaray kalesinde bir gol daha gördü ve bu gol den sonra Okan Hoca, Batshuayi alarak oyuna müdahale etti. Ama atı alan Üsküdar’ı geçmişti ve rakip RFS, bundan sonra skoru korumaya yönelik bir oyun oynayarak maçı berabere bitirme başarısı gösterdi ve UEFA Avrupa Ligi tarihinde ilk puanını aldı.

Yıldızlar topluluğu olan Galatasaray’ın grubunda liderliği kaçırdığı  bu maçtan çıkaracağı ders: “ Bu şekilde zayıf takım gibi görünen ama sahada işlerini eksiksiz yapan takımlara karşı, gerektiği şekilde ciddiyetle oynanması ve sadece turistik seyahat yapar gibi deplasmana gidilmemesi.” Çünkü Avrupa’da futbol başka oynanıyor, rakibin gücü ne olursa olsun küçümsemek ve ciddiye alarak oynamak gerekiyor. Yoksa,  dün gece 2-0’dan sonra 2-2’lik  beraberliğe benzer şekilde, son Kasımpaşa maçındaki gibi  3-0 önde olduğun maçtan 3-3’lük beraberlikle ayrılırsın ve sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsın.

Foto: X Fenerbahce

EN KAZANÇLI TAKIM FENERBAHÇE 

Diğer yandan Fenerbahçe de deplasmanda berabere kalıyor ama bir puan almasına sevinen taraf oluyordu. Zira rakibiyle aynı düzeyde mücadele etti. Muhteşem bir asist yaparak  spor medyasına konu olan Amrabat ve bir o kadar da soğukkanlılıkla topu ağlarla buluşturan Tadiç Fenerbahçe’ye puanı getiren ayaklar oldular.

Foto: X Beşiktaş

BEŞİKTAŞ’A SOĞUK DUŞ

Beşiktaş
ise geceyi hüsranla bitiren taraf oluyordu . Frankfurt gerçekten çok iyi bir takım olduğunu gösteriyor ve  maça hızlı başlayıp ilk yarım saatte Beşiktaş kalesine  iki gol bırakıyorlardi. Akabinde kazanılan penaltı, Beşiktaş adına belki de maçın kırılma noktası oluyordu.  Süper Lig’deki golleriyle adına şarkı yapılan Beşiktaş’ın yıldızı Immobilie penaltıyı kaçırıyor ve tüm taraftarları hayal kırıklığına uğratıyordu. Oysa maçtaki istatistiklere bakılsa ve bir yorum yapılması istense, sonucu tam tersi olarak tahmin edilir.

Ama işte futbol böyle bir şey sonuç önemli. Oyunun iyi olması yeterli olmayabiliyor. Bu maçta olduğu gibi…
Frankfurt adına maçın kazanılmasında en büyük rolü oynayan Brezilya’lı kaleci Santos’a da ayrı bir parantez açmak gerekir. Muhteşem bir oyun çıkardı. Acaba Brezilya milli takımında da karşımıza çıkar mı?

Son olarak da bir gün önce Avrupa sahnesine çıkan Başakşehir’in de yine Beşiktaş gibi iyi oynayıp kaybeden taraf olduğunu belirtip, tüm takımlarımıza bizleri Avrupa’da temsil ettikleri için teşekkür ediyor ve başarılar diliyoruz.

Önümüzdeki maçlara bakmaya devam…

                       ***

İŞTE GAZETE BAŞLIKLARI

BİRGÜN: Galatasaray RFS karşısında üstünlüğünü koruyamadı

HÜRRİYET: Galatasaray’a soğuk duş.. 5 gün arayla aynı kabus!..

Twente başladı, Fenerbahçe bitirdi

SABAH : Haftayı galibiyetsiz kapattık..

Taraftarlardan Okan Buruk’a sert tepki 

SÖZCÜ: Kartal Avrupa’da kayıp.. 2 maçta 7 gol

YENİÇAĞ: Okan Buruk’a 117 bin TL ceza

                   ***

UEFA  AVRUPA LİGİ

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın da yer aldığı, Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki en önemli 2. organizasyonu olan UEFA Avrupa Ligi’nde bu sezon yeni formatında 36 takımla oynanmakta olan UEFA Avrupa Ligi’nde 
2024-2025 sezonu final maçı 21 Mayıs 2025 Çarşamba günü İspanya’nın Bilbao kentinde bulunan San Mames Stadyumu’nda oynanacak.

AVRUPA LGİ PUAN DURUMU

Galatasaray  2 maçta aldığı bir galibiyet ve bir beraberlikle 4 puanla 8. sırada yer alıyor.

Fenerbahçe 2 maçta aldığı bir galibiyet ve bir beraberlikle 4 puanla 13. sırada yer alıyor.

Beşiktaş  2 maçta aldığı 2 mağlubiyetle 36. sırada yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir