Hamburg’da Cumhuriyetimizin Coşkulu 102. Yılı Resepsiyonu

Türkiye Cumhuriyeti’nin 102. kuruluş yıldönümü vesilesiyle Hamburg Başkonsolosluğu’nca Hotel Atlantic’te düzenlenen resepsiyonda, Hamburg ve Schleswig-Holstein Eyaletleri toplum temsilcileri bir araya geldi. Yabancı Misyon Şefleri’nin de katıldığı resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da kutlama mesajı okundu.

Haber: Mehmet Atak – Fotoğraflar: Kadir Taçgın (Gazetem.Eu / LİMAN)

Geçmiş dönemlerde Başkonsolosluk bünyesinde aralıklı olarak uzun yıllar görev yapmış olan Berati Alver, bu defa Başkonsolos olarak Cumhuriyetimizin 102. yılı resepsiyonunda vatandaşlarımıza ve yabancı misyon şeflerine “Merhaba” dedi. Eşi Elif Alver’le birlikte davetlileri karşılayan Başkonsolos Alver, kendileriyle basın mensuplarına hatıra pozu verdi. Merkezindeki Hotel Atlantic salonunda düzenlenen kutlama resepsiyonunda sunumlar Muavin Konsolos Bünyamin Yılmaz tarafından yapıldı.


Salonda günün anlamıyla özdeşleşen müzikleriyle beğeni kazanan Zeynep Sertoğlu (keman) ve Seher Karabiber (flüt), özellikle “Dağ Başını Duman Almış”, “İzmir’in Dağlarında Çiçekler Açar” gibi parçalarla geceye anlam kattılar.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI RESEPSİYONUNA İŞTİRAK EDEN BAZI İSİMLER:

Tüm Başkonsolosluk mensupları ve ataşelikler başta olmak üzere; Ali Ekinci (UID), Hulisi Işıtan (CHP Birliği), Salih Demirci ve Ahmet Avcı (Saadet Partisi), Bülent Arlıoğlu (DİTİB), Enes Nas (BİG), Murat Kaplan (TGH), Ufuk Güngör (HADD), Alevi Dedesi Ali Kara, Saruhan Bozyakalı (iş insanı), Barış Şahingöz (Firma ONKEL), Şeref Ünüvar (Türk Kültür Merkezi eski Bşk.), Dr. Ali Erdoğan, Volkan Varol (Galatasaray), Mehmet Özlü (Kuzey BJK), Mehmet Emin Süzen (EUBA/EMŞAV), Remzi Jasim (Kerkük Türkmen), Ruhi Özer (Sivaslılar), Ali Baba Coşkun (Urfalılar), Bilge Yörenç (TÖDER), Esma Arslan (Yazar/AKA), Hülya Çağrı (Hamburg Mitte Alevi Derneği), Özlem Ulaş (KİTA), SPD milletvekilleri Ali Kazancı, Oktay Özdemir ve Mithat Çapar, Güngör Yılmaz (SPD eski milletvekili), Vural Yıldız (UG Steindamm), Jozef Aydın (Süryani Cemaati), Ertaş Akçelik (BJK Hamburg), Lütfü Kortag (BJK eski Bşk.), Abdullah Akar (Galatasaray eski Bşk.), Avukat Kemal Su, Dr. Latif Durlanık, Şükriye–Zeki Güner (Mehmet Özkaya Müzik Grubu), Ali Rıza Al (CHP), Yunus Özkan (SunExpress), Remzi  Uysal ( TÜRGEM), Selim Atac(Is Insani)Selçuk Han (Zafer Partisi), HTBB medya mensupları Nebahat Uzun, Naciye Aslan, Mehmet Atak, Erdal Altuntaş, Kadir Taçgın, Emin–Ayla Sağlık, Ali Akdemir ve Hurşit Köse.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN KUTLAMA MESAJI VE KONUŞMALAR

Muavin Konsolos Bünyamin Yılmaz’ın sunuculuk görevini üstlendiği Türkiye Cumhuriyeti’nin 102. Yıl Kutlama Resepsiyonu, büyük bir özenle hazırlanmış salonda saygı duruşunu takiben alkışlarla karşılanan Türkiye ve Almanya millî marşlarının banttan yayınıyla başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyetimizin 102. yılı mesajı, sunucu Bünyamin Yılmaz tarafından okundu:

“Zaferlerimizden ve Allah’ın bizlere bahşettiği mutluluk vesilelerinden biri olan bu müstesna günde, sınırlarımız içindeki 86 milyon vatandaşımızın, Kıbrıs Türkü’nün ve yurtdışındaki tüm kardeşlerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum. Aynı şekilde, medeniyet bahçemizi birlikte yeşerten, ortak bir mazi ve kültür mirasını paylaştığımız, sevincimize ortak olan tüm dostlarımıza da şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.”

“Ahlat ve Malazgirt’ten Çanakkale Destanı’na, Kurtuluş Savaşı’ndan 15 Temmuz direnişine kadar asırlardır kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları bize vatan kılan tüm kahramanlarımızı rahmetle yâd ediyorum. Biz hem güçlü bir milletiz hem de köklü bir devletiz. Cumhurbaşkanlığı forsundaki güneş ve etrafındaki 16 yıldız, bizim binlerce yıllık devlet geleneğimizi temsil etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, tarihin en sancılı dönemlerinde, onca zorluğa, yokluğa ve sıkıntıya rağmen, hürriyetine ve istiklâline dört elle sarılan fedakâr milletimizin son çatısıdır.”

“Savunma sanayinden ekonomiye, eğitimden tarıma, turizme, enerjiye ve dış politikaya kadar her alanda ezber bozan atılımlar içindeyiz. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız deprem felaketinin yaralarını sarıyor, afetzede kardeşlerimizi güvenli yuvalarına kavuşturuyoruz. Aynı zamanda, 86 milyon vatandaşımızın huzur, güven, barış ve refah içinde yaşayacağı terörsüz Türkiye hedefine emin adımlarla ilerliyoruz.”

“Aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor; tüm vatandaşlarımızın ve sevincimize ortak olan dostlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı gönülden tebrik ediyorum. Cumhuriyetimizin 102. yıl dönümü kutlu olsun. Kalın sağlıcakla.”

Başkonsolos BERATİ ALVER Almanca ve Türkçe konuştu

Berati Alver, Almanya’daki Türk toplumu ve Türkiye ile Hamburg arasındaki ilişkilerin önemine değindiği konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün, Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu olarak sizleri ağırlamaktan büyük onur duyuyorum. Ülkemizden uzakta yaşayan yaklaşık 3,5 milyon Türk vatandaşına, Almanya’da bayram sevincimize ortak olan tüm dostlarımıza ve vatandaşlarımıza, devletimiz ve milletimiz adına en içten şükranlarımı sunuyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

Alver, Cumhuriyetin kurucusu Atatürk’ü, şehitleri ve gazileri rahmet ve minnetle anarken, Türkiye’nin uluslararası alandaki saygın konumuna da dikkat çekti.

“Bugün Türkiye Cumhuriyeti; genç nüfusu, ekonomisi, kültürel ve diplomatik ağı ile uluslararası barışa yaptığı katkılar sayesinde ön planda yer almaktadır. Türkiye, Filistin, Suriye, Ukrayna, Orta Doğu ve Afrika’daki savaş ve çatışmaların barışçıl çözüme kavuşturulması için girişimci, insani ve aktif bir dış politika izlemektedir.”

Hamburg ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkiler ve önümüzdeki dönemdeki hedefler de konuşmasında yer aldı:

“Pandemi döneminde gerileyen ticari hacmimiz, 2024 yılında 3,2 milyar avro seviyesine ulaşmıştır. Önümüzdeki 5–10 yıl içinde bu rakamın iki katına çıkarılmasını hedefliyoruz. Ayrıca Schleswig-Holstein ile ticari ilişkilerimizi de güçlendirmeye devam ediyoruz.”
“Yaşasın Türk–Alman dostluğu!”

FUNDA GÜR’den Hamburg–Türkiye Bağlarına Vurgu

Etkinlikte son konuşmayı Hamburg Eyaleti Sağlık, Sosyal İşler ve Entegrasyon Bakanlığı Devlet Sekreteri (Müşavir) Funda Gür yaptı. Türkiye ile olan özel bağını vurgulayarak Hamburg’daki Türk toplumunun katkılarını öne çıkaran Funda Gür, şu konulara değindi:

“Hamburg’da görev yapan ilk Türk kökenli Devlet Sekreteri olarak burada sizlerle olmaktan gurur duyuyorum. Hamburg’un, Türk kökenli insanların emeği, girişimciliği ve katkılarıyla şekillendiğini çok iyi biliyorum. Bugün Hamburg’da yaklaşık 94 bin Türk kökenli insan yaşamaktadır. Onlar bu şehrin kültürüne, ekonomisine ve toplumsal yapısına büyük katkı sunuyor.”

“Çift kültürlülüğü bir zorluk değil, tam tersine bir zenginliktir. Toplum olarak birbirimizi daha iyi anlamaya, önyargılardan uzaklaşmaya ve ortak değerlerde buluşmaya ihtiyacımız var. Hamburg ile Türkiye arasındaki ilişkiler canlı, insani ve çok yönlüdür. Sizler, Hamburg ile Türkiye arasında birer köprü, geçmiş ile gelecek arasında birer bağsınız.”

“Hamburg ile Türkiye arasındaki ilişkiler canlı, insani ve çok yönlüdür. Bu bağlar kültürel festivallerde, aile ilişkilerinde, dostluklarda ve ortak girişimlerde kendini göstermektedir. Sizler, Hamburg ile Türkiye arasında birer köprü, geçmiş ile gelecek arasında birer bağsınız. Türkiye, Hamburg’da tam 181 yıldır konsolosluk temsilciliğine sahiptir. Bu, uzun, değerli ve köklü bir gelenektir.”

Funda Gür’ün konuşmasının ardından, Başkonsolos Berati Alver kendisine teşekkür ederek bir de hediye takdim etti.

Böylece sona eren kutlama resepsiyonu, restoran bölümünde hazırlanan yiyecek-içecek ikramıyla neşeli şekilde son buldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir