Mehmet Yıldız: “Irkçı ve faşist sembollere ne sokakta ne de stadyumlarda yer yok!“

Türkiye ile Avusturya arasında oynanan EURO 2024 maçında futbolcu Merih Demiral’ın Bozkurt selamı göstermesinin kesinlikle kabul edilemez olduğunu söyleyen Hamburg Bağımsız Eyalet Milletvekili Mehmet Yıldız, futbolcunun cezalandırılması gerektiğini açıkladı.

SİVAS KATLİAMININ YILDÖNÜMDE FAİLLERİN SEMBOLÜ “BOZKURT SELAMI“

2 Temmuz’daki Sivas Katliamı yıldönümünde, 33 aydın ve Alevi’nin faşistler ve radikal dincilr tarafından yakıldığı bir günde, bir futbolcunun faillerin sembolü olan Bozkurt selamını kullanmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Yıldız ““Bu hareket, faşist ideolojilerin ve nefret söylemlerinin spor gibi birleştirici bir alanda yeri olmadığını göstermektedir. Futbol, barışın, kardeşliğin ve birliğin simgesi olmalıdır. Merih Demiral’ın bu hareketi, toplumumuzda ayrışmalara neden olabilecek tehlikeli bir adım olarak görülmelidir. Bu sebeple, Demiral’ın davranışı yalnızca bir özürle geçiştirilemez; uygun disiplin cezalarıyla karşılık bulmalıdır. Bu tür davranışların tekrarlanmaması adına gerekli adımlar atılmalı ve sporculara toplum önündeki sorumlulukları hatırlatılmalıdır’ dedi.

SPORCULAR TOPLUMA ÖRNEK OLMALIDIR

Spor kulüpleri ve federasyonların, oyuncularının insanlık dışı siyasi ve ideolojik semboller kullanmalarını önlemek için daha etkili politikalar ve eğitimler geliştirmesi gerektiğine dikkat çeken Yıldız “Sporun birleştirici gücünü kullanarak topluma iyi bir örnek olmalıyız. Toplumumuzu bölen semboller ve söylemler spor alanında yer bulmamalıdır. Merih Demiral ve benzer jestler yapan diğer sporcular, bu sorumluluğun farkında olmalıdır” diye konuştu.

 Yıldız, ayrıca tüm sporcuları, toplumsal barışa, dayanışmaya ve halklar arası anlayışa katkıda bulunan davranışlar sergilemesi için çağrı yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir