ARTIK “NASIL OLSA BEN ÖDEMİYORUM” DİYEMEYECEKLER

Türkiye’de araç kiralayacak olan sürücüler artık daha dikkatli olmak zorunda kalacak. Çünkü artık kiralık araçlarla trafik kurallarını ihlal edenlere kesilen cezalar ruhsat sahibine değil, aracı kiralayanlara gönderilecek. Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanaklarının Düzenlenmesinde, Tahsilinde ve Takibinde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’te yapılan değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cezayı ihlal eden sürücü ödeyecek

Önceden aracı kiralayan sürücülerin ihlal ettiği trafik cezalarını araç ruhsatının bağlı olduğu araç firmaları ödüyordu.  Şimdi yapılan düzenleme ile bu değişti. “Nasıl olsa ben ödemiyorum” diyen sürücüler, ihlal ettiği trafik cezasını artık kendi ödeyecek. Yeni sistemle birlikte trafik cezaları, sürücünün TC kimlik numarası üzerinden cezayı yiyen kişiye verilecek. Ceza tutanakları, cezayı yiyen sürücülerin adreslerine gönderilecek.

Yeni düzenleme ile birlikte,  araç kiralayacaklar daha dikkatli davranmak zorunda kalacak. Bu habere en çok araç kiralama firmaları sevindi. Firma yetkilileri, plakalara gelen birçok cezayı tahsil edemediklerinden yakınıyorlardı. Firma sahipleri bu düzenleme ile artık başkalarına yazılan cezaları ödemek zorunda kalmayacakları için rahat bir nefes alacaklar. .

Kaynak : https://turizmavrupa.net/artik-nasil-olsa-ben-odemiyorum-diyemeyecekler/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir