Almanya’dan Yozgat’a “Yardım Eli” uzandı

Kısa adı DUYKON olan Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu üyesi, Almanya Yozgatlılar Federasyonu AYDEF’in Genel Başkanı Salih Çelik,  doğup büyüdüğü Çiğdemli kasabasındaki 100 çocuk için kışlık giyim eşyası gönderdi.

Haber: Mehmet Atak

Almanya Yozgatlılar Federasyonu (AYDEF) Genel Başkanı Salih Çelik, doğup büyüdüğü  Yozgat ili Sorgun ilçesi Çiğdemli kasabasını hiç unutmadı ve her vesile ile değişik türdeki yardımlarını memleketine ulaştırdı. Almanya’nın Hamburg kentinde yaşayan işadamı Salih Çelik, “Minik Kalpler Üşümesin” kampanyası çerçevesinde memleketi Sorgun/ Çiğdemli’nin fakir ve minik okul çocukları için 100 adet kışlık elbise gönderdi.

AYDEF Üyesi olan Bayern Yozgatlılar Birliği (BayDeBir) Başkanı Levent Gülten ve Teşkilatlanma Başkanı Dağıstan Kılıçarslan tarafından bu yardımlar Çiğdemli Belediye Başkanına bizat teslim edildi.

Almanya Yozgatlılar Federasyonu AYDEF’in Genel Başkanı Salih Çelik,  Yozgat Gazetesi.com’dan Doğan Tufan ve Kayseri-Kanal 38 TV’ye yaptığı açıklamada,“Kendi imkanlarımla çocuklarımıza bu yardımda bulundum. İlçemiz Mili Eğitim Müdürlüğü’nün bize gönderdiği listeye göre aldığımız bu kışlık elbiseler fakir, gariban  çocuklarımız ile öğrencilerimize giydirilecek” dedi.

YARDIMLAR DEVAM EDİYOR

AYDEF Genel Başkanı Salih Çelik, teşkilat olarak Çandır ve Çayıralan ilçelerine de 100’er adetlik kışlık giyim eşyası gönderildiğini ve DUYKON Konfederasyonu’nun  gelecek hafta 300’ü de Sorgun, Saraykent ve Akdağmadeni için  olmak üzere  toplam olarak 1000 (Bin)  çocuk için yardım gerçekleşleştirdiğini ifade etti.  Başkan Çelik, “ Geçen yılki Akülü Araç, Kurban desteği ve Ramazan ayı yardımlarımdan sonra bu yılki Dini Bayramlarda da memleketimiz Yozgat’a teşkilat olarak yardımlarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.   

ORDA BİR KÖY VAR UZAKTA (lütfen tıklayınız) 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir