HAMBURG PARTİ TEMSİLCİLERİ HALKLA BÜTÜNLEŞTİ

Hessen eyaletine bağlı  Hanau’da meydana gelen ırkçı saldırı Hamburg Belediye Sarayı önünde yapılan mitingle kurbanlar anılırken, ırkçılığa karşı birlikte mücadele edilmesi gerektiği vurgulandı. Kazım Abacı’nın (SPD) organizesinde gerçekleşen mitinge Hamburg başbakanı  Peter Tschentscher, ikinci başkan Katharina Fegebank, diğer parti temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşları katıldı.

POLİTİKACILAR PARTİ ÇALIŞMALARINI İPTAL ETTİLER

Almanya’nın Hanau şehrinde Tobias R.’nin gerçekleştirdiği silahlı saldırı sonucu 11 kişinin hayatını kaybetmesi ülkede yaşayan insanları şoke etti. Kazım Abacı’nın aniden yaptığı organizasyonla Hamburg Belediye Sarayı önünde yüzlerce kişi toplandı. Hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mitingde, parti çalışmalarını iptal eden bazı üst düzey politikacılar da dahil olmak üzere belediye binasının önünde hazır bulundu.

HANAU’DA ÖLENLER BİZİM İNSANLARIMIZDI

Piskopos Kirsten Fehrs konuşmasında ”Irkçılığa karşı dayanışmada burada hep birlikte bulunmamız çok önemli. Hanau’da meydana gelen, zalimce ve insanlık dışı  terör saldırısı hepimizi sarstı. Terörü kabullenemeyiz, hayatını kaybedenler bizim insanlarımızdı. Daha önce ailelei başka ülkelerden gelmiş olsa da bizim insanlarımızdır. Biz, hiç bir zaman görmek istemediğimiz eylemler gördük. Bu şiddeti hep birlikte durduralım. Kökenlere yapılan düşmanlığa ve nefretin bize bulaşmasına izin vermeyelim. Nefret ve ırkçılığa karşı hep birlikte duralım. Değerlerimizi güçlendirelim, bu ülkeyi ırkçılara bırakmamalıyız” diye konuştu.

Hamburg’un DGB başkanı Katja Karger mitingde korku, öfke ve nefreti körükleyen partilerin bu tür eylemlere zemin hazırladığını söyledi. Sendikacı, “Özellikle AfD söylemi sağa kaydırıyor.  Demokrasiyi korumak zorundayız, terör bizim emniyetimiz için tehlike oldu, bu yüzden demokrasiyi her gün korumalıyız” dedi.

BAKAN GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil ve Rheinland-Pfalz Başbakanı Malu Dreyer (her ikisi de SPD) de miting alanında bulundu. Hubertus Heil üzüntülerini Kazım Abacıyla paylaşırken, gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. FDP, CDU, Yeşiller ve Sol Parti temsilcilerinin katıldığı mitingte, Hamburg ve Çevresi Türk Toplumu, DİDİF, Hamburg Türk Kadınlar Derneği ilk göze çarpan katılımcılar arasında yer alırken, milletvekili Güngör Yılmaz, SPD’den aday Ali Şimşek ile CDU adayı Bülent Kayaturan, Yeşillerden aday olan Filiz Demirel ve Yusuf Uzundağ mitinge katıldı.

Haber / Fotoğraf: Naciye ASLAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir