Hayati İnanç Dinleyicileri salona sığmadı

ST Organisation ile Asude Ajans’ın birlikte organize ettikleri yardım kampanyasına olan yoğun talepten dolayı bazı davetliler programı ayakta takip etti.

Haber: Salih Kartal (Gazetem.eu / Liman)

Türkiye ve Suriye’de meydana gelen deprem sonrası dünya’nın her yerinden yardımlar afetzedelere ulaştırılmaya çalışıldı. Bu bağlamda Hamburg’da çalışmalarını sürdüren STK’lar ve iş insanları yardım kampayalarını sürdürmeye devam ediyor. Başarılı Organizatörler “ST ORGANİSATİON’un” sahibi Sümbül Tarakçılar ve “ASUDE AJANS’ın” sahibi Ömer Faruk Yıldız‘ın “Hayati İnanç ile Kültür ve Aile Sohbetleri” başlığı altında düzenledikleri etkinliği Ertaş Akçelik sundu.

Günün anlamı ve önemi üzerine konuşan organizatörler birlikte hareket etmenin daha etkili olacağını ve yardımlaşmanın önemine vurgu yaptılar. Program akışı çerçevesinde söz alan konuşmacılardan sonra 1000 kişiden fazla katılımın olduğu etkinliğe destek veren sponsorlara teşekür plakatları verildi.

Anasponsor olarak BACK-LAVA ve ayrıca EUBA, FIVE BROKER, ANKER OFFİCE SOLUTIONS, ALADİN MARKT adına temsilcileri plakatlarını aldılar.

TABLOLAR SAHNEDE
Yardım organizasyonlarının olmazsa olmazı açık arttırma bölümünde iki tablo satışa sunuldu. Gazeteci Erdal Altuntaş‘ın sunumunu yaptığı iki tablonun Türkiye tarihde önemli bir yer alan değerleri tasvir ediyor olması arttırmanın çetin geçmesine neden oldu.
İlk olarak Nur Şerife Atamtürker‘in yapmış olduğu “Ayasofya” tablosu “BAU TEAM ŞİMŞEK” adına İsrafil Şimşek 5000 Euro’ya satın aldı.

İkinci Tablo Esma Übeyli tarafından yapılan deprem tablosu Dr. Ferhat Tek tarfından 5000 Euro karşılığında satın alındı. Gecenin gelirlerinden bir bölümü Avrupa Türk Engelliler Derneği’ne (AVTED) bağışlanacağı bildirildi

Deprem tablosunun önemini kısa bir tarih gezintisi ile daha iyi özetleyebiliriz. Fransız mizah yayın organın dalga geçmek için yaptığı karalamanın temeli aslında 100 yıllık bir kinin açığa çıkmasından ibarettir. Mondros Mütarekesinin ardından işgal edilen Güneydoğu Anadolu Bölgesi yaklaşık 20 yıl Fransız işgalinde kalmıştır. İşgale maruz kalan yerler İskenderun Limanı, Hatay, Urfa, Antep, Maraş ve çukurova’dır.Kurtuluş savaşında onlarda ülkeyi terk etmek zorunda kaldılar. Yani kasıtlı olarak yapılan tahrik gücü yüksek karalama doğal olarak gerekli tepkileri aldı. Buna bir örnekte Hamburg’dan geldi. Yardım kampayasında depremzedelerin yaralarını sarmak için kullanılmak üzere yerini aldı.

Programın son bölümünde İstanbul Hukuk Fakültesi mezunu Hayati İnanç samimi bir atmosferde programına başladı. Hayatın içinden konular üzerine şairler ve şiirler ile edebiyat tadında bir akşam sunumu oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir