300 € ÇOCUK PARASI VE KREDİ DESTEĞİ

Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekili Ali Şimşek (SPD), Korona dolayısıyla aileleri ve küçük işletmecileri ilgilendiren son konular hakkında açıklamalarda bulundu.

SPD’nin de ortağı olduğu Merkel hükümeti, Hamburg ve Berlin’de Korona krizinin açtığı yaraları sarmaya devam ediyor.
Krizden dolayı adete kesenin ağızını açarak milyarlarca destek veren Alman hükümeti, para dağıtmaya  devam ediyor.
Eski Hamburg eyalet başbakanı ve Federal Hükümetin Maliye Bakanı Olaf Scholz konjuktur programına çocuklu ailelere destek vererek başlamayı planlıyor. Dün yapılan açıklamaya göre, hükümet ailelere Korona’dan dolayı halkın ihtiyaçlarını gidermeleri amaçlı çocuk başı 300,-€ ödeme yapmayı  planlıyor.

UCUZ FAİZLİ TEŞVİK KREDİLERİ

Hamburg eyaletinde Korona krizinde küçük işlemelere verilen destek ve Berlin ödemelerinden sonra, bir de nakit sıkıntısı çekmemeleri için düşük faizli teşvik kredileri veriliyor.
Hamburg eyaletinin Maliye Senatörü Andreas Dressel de küçük işletmelere daha fazla destek sunulması gerektiğini ve teşvik kredileri ile krizin açtığı yaraların sarılması gerektiğini bildirdi.

MiLLETVEKİLİ ALİ ŞİMŞEK’TEN AÇIKLAMALAR

Konu hakkında bir açıklama yapan SPD’li Milletvekili Ali Şimşek, ”Korona krizinde verilen maddi destekler, genel olarak halkın ve işletmelerin çok geniş bir bölümünü kapsaması bakımından çok önemli” diyerek şunları söyledi:

Zira bu tür krizlerden en çok küçük esnaf ve ekonomik durumu zaten zayıf olan işçi kesiminin olumsuz etkinlenmiş olduğunu biliyoruz.
Sosyal demokrat parti tüm destek ve teşvik programlarında, özelikle bu kitleyi hedef alarak, en çok etkilenmelerin en fazla desteklenmesi ilkesi ile hareket etmiştir ve etmelidir de. Bu bağlamda Olaf Scholz’un milyarlık konjuktur programına çocuklu ailelerden başlaması çok önemli bir sinyaldir
” dedi.

İŞTE TEŞVİK KREDİSİNİN ANA HATLARI:

Hamburg Kredi ve Ligvite (HKL), yani nakit  programı, İFB üzerinden işletmelere devlet teşvikli, ucuz kredi şeklinde sunulacak. Hamburg Maliye Senatörü Andreas Dressel’in yaptığı açıklamada, Korona krizinde bir çok küçük işletmeciye devlet teşvikli  krediler vererek  destek sunulacağı belirtildi.
Özellikle küçük, orta çaplı işletmeler ve kamu yararlı kurum,  kuruluşlar ve birlikler için öngörülen bu devlet teşvikli krediler, sözkonusu işletme ve kurumların Korona’nın açtığı  nakit sorununu aşmalarına destek sunacak.

* Bu az faizli, devlet teşvikli krediler işletmelerin hem nakit sıkıntısına destek, hemde yatırım yapmalarında olanak sağlayacak.
* Bu teşvik kredilerinden özellikle küçük, yani 10 işçiye kadar çalışanı olan küçük işletmeler yararlanacak.
* Ayrıca, tarımcılıkta,  üretim yapan çiftçiler de yararlanabilecek.

TEK KİŞİLİK KURULUŞ VE İŞLETMELER

* Kamu yararlı dernek, kurum ve kuruluşlar.
* Yeni yatırım yapmak isteyen atılımcılar, iş adamları.
* Verilecek devlet teşvikli kredilerde %1 oranında bir faiz uygulaması öngörülüyor.
Kendi bankanız üzerinden başvurabileceğiniz teşvik kredilerine, Hamburg eyaleti yüze 90 ‘dan yüzde yüze kadar garanti veriyor
.

Haber: Naciye ASLAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir