CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER’DEN BAYRAM KUTLAMASI

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier Müslüman’ların Ramazan Bayramını kutladı. Bir diğer kutlama da Federal Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas’dan geldi. İngilizce, Arapça ve Türkçe dillerinde tercüme edilen kutlamada, birlikte yaşamın önemi, çeşitlilik, hoşgörü, uzlaşı ve barış mesajları verildi.

CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER’İN RAMAZAN BAYRAMI KUTLAMASI

DIŞİŞLERİ BAKANI MAAS’IN KUTLAMASI

Ramazan ayının sona ermesi vesilesiyle, bütün Müslümanlara hayırlı bayramlar dilerim. Tüm dünyada İslâm dinine mensup inananlar için Ramazan ayı, tefekkür ile ve birlik, beraberlik içinde geçirilen özel bir dönemdir. Özellikle bu nedenle, bayramı aileleri ve dostlarıyla birlikte kutlayamayanlara ayrıca iyilik dileklerimizi iletiriz.

Dayanışmaya, barış içinde birlikteliğe ve saygıya ilişkin işaretler, fırtınalı zamanlarda hiç olmadığı kadar önemlidir. Ancak birbirimize yakınlaşır ve birbirimizle konuşursak, krizlerin ve ihtilafların üstesinden gelinebilir. Bugünkü gibi bayramlar bize, dini sınırları, siyasi görüş ayrılıklarını ve farklılıkları aşarak hoşgörü, uzlaşı ve barış için çaba gösterme sorumluluğunu hatırlatmaktadır.

Heiko Maas

Haber: Naciye ASLAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir