Corendon Airlines’le Zonguldak’a İlk Uçuş

Pandemi sebebiyle uluslararası uçuşlarına ara veren Corendon Airlines, 26 Haziran itibariyle Avrupa’dan Anadolu’nun 12 şehrine uçuşlarına başladı. 27 Haziran günü ise, 158 yolcu ile Köln’den havalanan  Corendon uçağı, tarihinde ilk kez Zonguldak Çaycuma Havalimanı’na   iniş   yaptı. Bir havacılık   geleneği   olan   su takı ile karşılanan Corendon’un sezondaki ilk yolcuları uçaktan maskeli ve sosyal mesafeli bir şekilde indiler.

Korona döneminin ardından pek çok yeniliklerle Avrupa’dan Türkiye’nin 12 şehrine 26 Haziran’dan itibaren direkt uçuşlarına başlayan Corendon Airlines Havayolları, bu sektörde hedeflenen uçuş programı için iddialı bir şekilde hazırlandığını ortaya koydu.

YILDIRAY KARAER : “BOEİNG 737 800 İLE İLK KEZ!”

Corendon Airlines CEO’su Yıldıray Karaer, “Pandemi sebebi ile ara verdiğimiz Avrupa-Türkiye uçuşlarına 26 Haziran itibari ile yeniden başladık. 26-28 Haziran arası Anadolu’nun 12 Şehrine Avrupa’dan   direkt  sefer gerçekleştirdik. Özellikle Almanya’daki   Nordrhein   Westfalen bölgesinde yoğun olarak yaşayan vatandaşlarımızdan ve seyahat acentelerinden Zonguldak’a direktseferler düzenlememiz   için gelen talep üzerine, uzun zamandır Çaycuma Havalimanı   ile çalışmalarımızı yakın temas halinde yürütüyorduk. Hem Operasyon   Kontrol Merkezimizin hem de Uçuş Operasyon Birimimizin yoğun   çalışmaları ve aylardır süren simülasyon çalışmaları sonucunda bu havalimanına Boeing 737-800 tipi filomuz ile uçuşlarımızı başlattık. Zonguldak Çaycuma Havalimanı’na yeni yapılmakta olan pistin tamamlanması ve pandemi sürecinin etkilerinin azalmasını takiben   Almanya’nın Köln ve Münster şehirlerinden başlattığımız   direkt   seferlerin sayısını arttırarak bu seferleri 12 aya yaymak   niyetindeyiz.”şeklinde konuştu.

KÖLN’DEN HER CUMARTESİ, MÜNSTER’DEN HER ÇARŞAMBA

Corendon Airlines 27 Haziran itibariyle Zonguldak Çaycuma Havalimanı’na Almanya’nın Köln şehrinden her Cumartesi, Münster şehrinden ise her Çarşamba günü uçacak. Ayrıntılı bilgi ve rezervasyon için corendonairlines.com sitesini ziyaret edebilir, yetkili seyahat  acentelerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

12 NOKTAYA DİREKT UÇUŞLAR

Anadolu’nun 12 Şehrine Almanya’dan Direkt Uçuşlar Başladı! Corendon Airlines Zonguldak Havalimanı’na yaptığı ilk uçuşun yanı   sıra Antalya, İzmir, Kayseri, Bodrum, Edremit, Trabzon, Konya ve Ankara şehirlerine de ilk yolcularını indirdi ve yine 28 Haziran tarihinde Münster’den Zonguldak’a direkt seferlerini gerçekleştirdi.

PANDEMİ SÜRECİNİ EL BİRLİĞİ İLE AŞACAĞIZ

Corendon Airlines‘in CEO’su Yıldıray Karaer, “Bilindiği üzere   Almanya’nın 31 Ağustos 2020’ye kadar uzattığı AB ülkeleri dışında destinasyonlara uygulanan seyahat uyarısının daha erkene çekilmesi için hem havacılık, hem turizm, hem de Hükümetimiz nezdinde girişimler devam ediyor. Biz de bu doğrultuda Avrupa’dan Türkiye’ye uçuşlarımızı 26 Haziran itibari ile başlattık. Türkiye’nin güvenli olduğuna inanıyor, tüm yurtdışı tanıtım çalışmalarımızda uçuştan   başlayarak, havalimanlarımız ve otellerimizde alınan önlemlerin altını çizmeye önem veriyoruz. Bakanlığımızın yoğun havaalanlarında  Kovid-19 test merkezlerinin açılacağını ve Anadolu  şehirlerinde   belirlenen test merkezlerinde de turistlere test yapılabileceğini açıklamasını da çok olumlu bir gelişme olarak görüyoruz. Tüm bu   girişimlerin sonuç vermesi durumunda trafiğimizin ve   doluluğumuzun artmasını planlamakta ve hedeflemekteyiz.” sözleriyle projeleri hakkında açıklamada bulundu.

CORENDON’DAN TATİL GÜVENCESİ

Karaer, ayrıca bu sezonda Türkiye turizmine destek vermek  amacıyla  uyguladıkları diğer projeleri de aktardı. Karaer, “Corendon Airlines olarak Alman turistlerin Türkiye’de güvenle tatil yapabilmeleri için bir hizmet daha geliştirdik. Türkiye’de tatili esnasında Korona virüse yakalandığı tespit edilen ve dönüş biletleri Corendon Airlines’ten  olan  yolcuları, tedavileri tamamlandıktan sonra ülkelerine geri götürüyor, ayrıca bu yolcuların ailelerine de istedikleri zaman ülkelerine dönme esnekliği tanıyoruz. Yine bir diğer uygulamamız “Biletin Güvende” kampanyası ile misafirlerimize esnek rezervasyon imkanı sağlayarak yolcularımızın biletlerine güvence veriyor, bizden bilet alan   yolcularımıza uçuşlarını 31 Ekim 2021 tarihine kadar erteleyebilme ve biletlerini istedikleri destinasyona değiştirebilme olanağı sağlıyoruz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir