DÜĞÜN SALONLARI AÇILIYOR

Corona nedeniyle Sağlık Bakanlığı kararı ile Hamburg’daki düğün salonlarının aylardır kapalı kalmasının ardından, Turgut Duman’ın girişimi ile  30’a yakın düğün salonundan 22’since oluşturulan “Hamburg Düğün Salonları İnisiyatifi” dayanışma içerisinde dört bakanlıkla müzakereler yürüterek, salonların kademeli olarak açılması sözünü aldı.

Haber: Mehmet ATAK

SPD’li milletvekili Ali Şimşek’in yoğun desteğiyle,  geçtiğimiz günlerde Hamburg Ekonomi Bakanı  Michael Westhagemann’ın  makamında gerçekleşen görüşmede, SPD Fraksiyon yönetiminden Ole Thorben Buschhüter de hazır bulundu.  İnisiyatif sözcüsü La Mira düğün salonu işletmecisi  Turgut Duman’la birlikte işletmeci İmren Mutu, insanların sağlığını riske atmadan ve gelinlerle damatlarımızı mağdur etmeden salonların açılması için devlete kapsamlı hijyenik konseptler sundular.  Yapılan konuşmalar ve değerlendirmeler sonucu ”Hamburg Düğün Salonları İnisiyatifi” içerisinde olan salonların kademeli olarak açılması sağlandı.

29 Haziran Pazartesi günü  Hamburg Senatosu’nun  yeni gevşetmelerle birlikte düğün salonlarının açılması kararı alarak, halka basın yoluyla duyurulması bekleniyor.

TURGUT DUMAN’DAN ŞİMŞEK’E TEŞEKKÜR

Hamburg Ekonomi Bakanı  Westhagemann’la yapılan görüşmelerden olumlu sonuç alınması üzerine konuşan İnisiyatif Sözcüsü Turgut Duman,  “SPD Milletvekili Ali Şİmşek’e yakın ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. İçerisindeki onlarca branşla  önemli bir sektör olan Düğü Salonları işletmeciliği, toplumun olmazsa olmazları arasında yerini almıştır. On binlerce insan bu müjdeli haberi vermenin mutluğunu yaşıyor, konseptimize anlayışla yaklaşan Ekonomi Bakanı sayın Michael Westhagemann’a şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir