Ali Dayı’dan (Onkel Ali) Resim Sergisi!

42 yıldır Almanya’da yaşayan 65 yaşındaki Ali Dayı Hamburg’un ST Georg semtinde bulunan Kulturladen’de “Yaşam’dan İzler” adını taşıyan 100’e yakın yağlı boya çalışmalarından oluşan resimlerini sergiledi. Sergi açılışının ilk günü, Sol Parti milletvekili Martin Dolzer olmak üzere, çok sayıda Alman, Türk ve Kürt kökenli vatandaş katılarak resim sergisine yoğun bir ilgi gösterdi.

Haber ve Fotoğraflar: Ali Akdemir

RESİM YAPMAK BENİ ÖZGÜRLEŞTİRİYOR!

Ali Dayı ile resme, sanata, hayallerine dair herşeyden söz eden bir söyleşi gerçekleştirdik. Çocuk yaşlardan itibaren kültür ve edebiyata ilgi duyduğunu belirten Ali Dayı, resim yapmaya ancak 2018 yılından itibaren başladığını belirterek, “resim yapmak beni özgürleştiriyor ve üretken bir konuma getiriyor. İçimdeki insan, doğa, hayvan sevgisini, zihnimde ve yüreğimde biriktirdiklerimi tuvale döküyorum. Bu benim ilk sergim. Bundan sonra daha sistemli ve düzenli bir çalışmayı önüme koyacağım” diyerek sürdürdüğü konuşmasının devamında önüne büyük tablo resimlerini yapma hedefini koyduğunu belirterek, “Ayrıca çok sevdiğim çocuklara resim yapma dersleri vermek istiyorum. Resim sergimde beni yanlız bırakmayan destek veren, Berlinden ve Almanya’nın diğer şehirlerinden olmak üzere gelen sanatseverlere ve dostlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Ali Dayı ayrıca, 1980 yılından itibaren yazdığı şiirleride önümüzdeki dönem bir kitapta toplamak istediğini belirterek, sergi açılışına konuşmacı olarak katılan ve kendisini onure eden eski milletvekillerinden Sibel Yiğitalp ve Nihat Akdoğan’a da teşekkür etti.

SERGİYİ ZİYARET SAATLERİ

Resim sergisini: 15.01.2023-10.02.2023 tarihleri arasında, Pazartesi, Perşembe günleri arası 10:00-13:00 – 14:00-20:00 “Saatleri” arası ziyaret edebilirsiniz.

Kulturladen St. Georg e.V

Alexanderstrasse 16

20099 Hamburg

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir