Ali Şimşek bilgilendirme!

Türkiye ve Suriye’ye yapılan ve yapılacak deprem bağışlarına vergi kolaylığı! Bir çok vatandaş, sivil toplum örgütü, kamu yararlı kurum, vakıf ve kuruluşlar depremzedelere yardim elini uzattı. 06 şubattan itibaren geriye dönük, bu yıl sonuna kadar geçerli olacak, felaket kararnamesi adı altında alınan karar Almanya genelinde geçerli olacak.

Konu ile ilgili Hamburg Maliye Bakanı Dr. Andreas Dressel, bir açıklama yaptı.
Böylelikle bağışlarda, banka dekontu, nakit ödeme makbuzu yada dijital havale kanıtı vergiden iade için yeterli olacak.

Ayrıca, tüzüklerine göre yardım toplama, yada yardım kampanyası yapma yetkisi olmayan kurum, kuruluş ve derneklerde yardım toplaya bilecek ve bağış kampanyası yapabilecek.
Örneğin bir spor klübü bağış toplayıp, yardım yapabilecek.

Yardım kampanyasına iş yerinizden aldığınız maaşı veya denetleme kurulu göreviniz için aldığınız maaşın bir kısmını bağışlamanız durumunda vergi’den düşebileceksiniz.

Şirketler yaptıkları maddi ve manevi yardımları veya yardım kampanyası için işcilerin saat ücretlerini yani ödemlerini vergiden düşebilecekler.
Detaylı bilgiler ekteki bağlantıdan öğrene bildirisiniz.

https://bundesfinanzministerium.de/Content/DE/Downloads/BMF_Schreiben/Weitere_Steuerthemen/Abgabenordnung/2023-02-27-steuerliche-massnahmen-zur-unterstuetzung-der-opfer-des-erdbebens-in-der-tuerkei-und-in-syrien.html
Saygılarımla, Ali Şimşek, Hamburg Eyalet Milletvekili.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir