Alman Demiryolları – Deutsche Bahn(DB), Hamburg ve Kiel’de işçi alacak!

Alman Demiryolları-Deutsche Bahn (DB), Kuzey Almanya’da büyük bir istihdam hareketi başlatıyor. Bu yıl içinde Schleswig-Holstein, Hamburg, Aşağı Saksonya ve Bremen eyaletlerinde toplamda 755 stajyer ve 3.200 yeni çalışan istihdam edilecek.

DB, işe alım sürecini desteklemek amacıyla yeni bir etkinlik serisi olan Jobmatch@DB’yi başlatıyor. Bu etkinlikler, öğrencilere yönelik sabah oturumlarından, deneyimli uzmanlara ve kariyer değişikliği düşünenlere yönelik öğleden sonraki oturumlara kadar geniş bir katılımcı kitlesine hitap ediyor.

Lokomotif makinistleri, otobüs şoförleri, elektrikçiler/meşe makinistleri, tren trafiği kontrolörleri, mühendisler, tren refakatçileri ve tren garsonları gibi çeşitli pozisyonlarda çalışanlar aranıyor.

DB’nin Kuzey Bölgesi İnsan Kaynakları Kazanımı Müdürü Laura Coenen, “Alman Demiryolu olarak, nitelikli ve özverili çalışanlarımızla büyük zorlukları aşmayı hedefliyoruz. Jobmatch@DB etkinlikleri aracılığıyla çeşitli meslekleri ve kariyer fırsatlarını tanıtarak bu hedefimize ulaşmayı amaçlıyoruz” dedi.

İlk etkinlik, 15 Şubat’ta Kiel’deki “Wunderino Arena”da gerçekleşecek ve diğer şehirlerdeki etkinlikler sırasıyla devam edecek. DB’nin bu büyük işe alım girişimi, hem genç profesyonelleri hem de deneyimli uzmanları Kuzey Almanya’daki demiryolu sektörüne çekmeyi amaçlıyor.

Etkinliklerle ilgili daha fazla bilgi için: https://db.jobs/jobmatch-nord.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir