Yozgatlılar,  Bremen Arabaşı Günü’nde  buluştu

Yöre kültürünün tanıtıldığı programda  dayanışma, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Almanya Yozgatlılar Federasyonu (AYDEF)‘e bağlı Bremen Yozgatlılar Derneği’ince  “Mızıkacılar” kenti olarak ün yapan Bremen’de  geleneksel ‚ “Arabaşı Günü”` düzenlendi. Deniz Saray Event Center düğün salonunda gerçekleşen “Arabaşı Günü’ne , T.C. Hannover Başkonsolosluğu Ataşe Yardımcısı Murat Yıldırım, Aydef Kurucu Baskan ve Kurucu Başkan ve Deprem Koordinatörü Salih Çelik,AYDEF Genel Başkanı Mustafa Çelik, İkinci Başkan Şemsettin Yıkılmaz,  Yozgatspor Avrupa Temsilcisi İrfan Gündoğan, AYDEF Yönetim Kurulu Üyelerinden AYDEF Genel Sekreteri Yazar  Esma Arslan, Aysel Arslan, Derneğin İş İnsanları Sorumlusu  Selma Atahan ve kuruluşların yönetim kurulu üyeleri, din görevlileri ve eğitimciler ile birlikte Bremen ve Hamburg’da yaşayan çok sayıda hemşehriler katıldı. Bir Arap  yemeği olup,   Hindi veya tavuk etiyle hazırlanan, pişmiş ve dondurulmuş hamur ile birlikte yenen çorba “Arabaşı’nın tanıtıldığı gecede, salonu dolduran katılımcı ve konuşmacılar tarafından birlik ve beraberlik mesajları verildi.

BAŞKAN ŞEMSETTİN YIKILMAZ’DAN  FİTRE VE KURBAN  BAĞIŞLARI AÇIKLAMASI

AYDEF yönetiminden Gazeteci Hasan Akdoğan sunumunda Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Bremen Yozgatlılar Derneği Başkanı Şemsettin Yıkılmaz, konuklarını selamlarken, 2019 yılında yardımlaşma amacıyla kurdukları  derneğin faaliyetleri hakkında bilgi vererek,”Bu yıl da fitre ve Kurban bağışlarınızı ihtiyacı olanlara ulaştıracağız”ifadesini kullandı. Yıkılmaz ayrıca, fikir babası dediği Akdoğan’a ve bu yolda kendilerini destekleyenlere teşekkür etti.

GENEL BAŞKAN MUSTAFA ÇELİK ‘TEN TEŞEKKÜR

Konuşmalarla devam eden programda Genel Başkan Mustafa Çelik, AYDEF’in kurulma amacı ve faaliyetleri hakkında bilgi verirken, „Memleketimizin kültür ve geleneğini buradaki vatandaşlarımıza tanıtmak için bir araya geldik. Amacımız kültürümüzü tanıtıp yaşatmaktır. Sizleri temsilen bizler elimizden geleni yapmaktayız. Destekleriniz için teşekkür ederiz“ diye konuştu.

Deprem Koordinatörü Salih Çelik, dernek olarak yaptıkları yardımları anlatırken, asrın depremi olarak nitelediği 6 Şubat 2023 depremine değinerek “ Anında AYDEF olarak toplanıp harekete geçtik, Topladığımız yardımlarla bağışladığımz 66 Konteynır ile, Yozgatlı hemşehrilerimiz ve diğer destekçilerimizle birlikte, depremzedeler için bir yaşam merkezi oluşturduk. Ayrıca büyük maddi yardımımız da oldu“ diyerek, yardımlaşma konusunda sivil toplum kuruluşların gücü ve önemine dikkat çekti.

Yardımlaşma kampanyaları hakkında bilgi veren Yozgatspor Avrupa Temsilcisi İrfan Gündoğan , “Bu tür organizasyonların birlik ve beraberlik ve kardeşlik adına çok önemli olduğunu düşünüyorum” diyerek, tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

BAŞKONSOLOS KAYA’DAN SELAMLAR

Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya’nın selamlarını ileten Ataşe Yardımcısı Murat Yıldırım, „Ülkemizden uzakta olsak bile bu tür organizasyonlarla kültürümüze sahip çıkmamız ve  milletimize , vatanımıza destek olmamız takdire şayandır“ ifadesini kullandı.

AYDEF Yönetim Kurulu üyelerinin tanıtıldığı proğramda, konuşmacılara günün anısına teşekkür plaketi takdim edilirken,  Arabaşı ve diğer ikramlar eşliğinde hoş sohbet içinde devam etti. Gecede ayrıca, Bremen’de yaşayan birinci nesilden Yozgatlı Yüksel Saygılı ve Muharrem Saygılı’ya da birer Aydef ve Bremen plaketi takdim edilerek onore edildi.

HABER: Rıza Atamtürk

Yozgatlılar,  Bremen Arabaşı Günü’nde  buluştu” için bir yorum

  1. ” Bir Arap yemeği olup…..
    -Arabaşı bir Arap yemeği değildir. İç Anadolu’da uzun kış gecelerinde geç vakit yenen ‘Ara Aşı’ olarak bilinir. Zamanla halk arasında Ara Aşı, Arabaşı ismini almıştır.
    Saygılarımla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir