Alman ve Türk Firmasından Deprem Bölgesine Yardım

Hamburg’daki Alman firması Rollbo transport ve Ararat firmalarının iş birliğiyle depremzedelere yardım eli uzanıyor.  Her iki işletmenin ortaklaşa yaptığı organizasyon kapsamında afet bölgesinde yaşayan insanların ihtiyaçlarına yönelik malzemeler tırlarla Türkiye’ye ulaştırılacak.

“İnsanlarımızın ölmesine göz yumamayız”

Türkiye’de meydana gelen ve binlerce insanı etkileyen depremden dolayı yurt dışında yaşayan vatandaşlar da afet bölgesindeki insanlara yardım etmek için yola koyuldular. Tayfun Demir’in yetkili olduğu Alman firması Rollbo transport Gmbh ile Ararat Gmbh’nın yetkili sahibi Ömer Polat’ın iş birliğiyle Türkiye’ye yardım gönderilecek. Yardım organizasyonu hakkında Ömer Polat Türkçe, Rollbo transport Gmbh basın sözcüsü Rojda Kaval da Almanca ve Kürtçe dillerinde açıklama yaptılar. Basın sözcüsü Rojda Kaval Hanım yaptığı açıklamasında halkı yardıma çağırdı.

Türkçe açıklama yapan Ömer Polat, yardım organizasyonu ile ilgili şunları söyledi: “Bildiğimiz gibi ülkemizde büyük bir deprem oldu. Birçok yer yerle bir oldu. Daha cesedine ulaşılmayan insanlarımız var, açlık çeken insanlarımız var. Yarın öbür gün soğukta ölebilecek insanlarımız var. Biz burada insanlarımızın ölmesine göz yumamayız ve seyirci kalamayız. Birçok insan da Türkiye’ye yardımları nasıl ulaştırabileceği konusunda bizi arıyor, biz de yardımcı olmaya çalışıyoruz.

“Niyetimiz birkaç TIR’ı afet bölgesine göndermek”

Ömer Polat şöyle devam etti: “Yardım içinde battaniye, hijyen maddeleri, çocuklara gıda maddesi olabilir. Bu sebeplerden dolayı Hamburg’da şu an birçok yardımlar toplanıyor. Herkes kendi çapında yardımlarını yapsın. Biz de kendi tırları ve depoları olan bir Alman firmasının organizasyonuna dahil olduk.  Bizim niyetimiz birkaç tırı afet bölgesine göndermektir. Bu firma, yardımları tırlarla Türkiye’ye taşımak istediler. Biz de bu yardıma katkı sunmak için onların yanındayız. Bizimle hareket etmek isteyen arkadaşlar varsa en hızlı bir şekilde yardımcı olsunlar, 10 gün içinde tırlar Türkiye’ye teslim edilecek. Şu an ilgili makamlarla görüşme içindeyiz.”

YARDIMLARIN TOPLANDIĞI ADRES:

RollBo Transport GmbH

Rossweg 5, Halle 7

20457 Hamburg

Kontakt Tel: 0176 928 28 293

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir