TGH’DAN DEPREM İÇİN CANLI YAYINDA YARDIM ÇAĞRISI

Türkiye’nin Güneydoğu Bölgesinde meydana gelen ağır hasarlı depremin yaralarını sarmak için Hamburg Türk Toplumu (TGH) çatı derneği sosyal media üzerinden yardım kampanyası başlattı.

Haber: Salih Kartal (Gazetem.eu / Liman)

6 Şubat pazartersi sabahı dünya haber merkezlerine acil olarak düşen Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki yüz yılın deprem haberi yürekleri yaktı. Haber duyulur duyulmaz Türkiye genelinde ve yurt dışında yaşayan türkler seferberlik ruhu ile yardım hazırlıklarına başladılar. ilk olarak 7,9 ve 7,4’lük Arka arkaya olan iki deprem onlarca yerleşim merkezini yok etti. Sarsıntılara sabah uykusunda yakalanan Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Suriye’nin kuzey bölgesinde yaşayan insanlar etkilendi.
Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte afetin etkileri görülmeye başlarken sivil inisiyatifler kendi imkanları ile yardımlar organize ederek bölgede mağdur olanlara yardım elini uzatmak için çalışmalara başladılar. İlerleyen saatlerde dünya genelinden gelen yardım teklifleri ve yurt dışında yaşayan türklerin yardım çalışmalarına destek vermek için sosyal media ve dernekler üzerinden yoğun bir informasyon trafiği başladı

Onlarca şehiri yerle bir eden afetin yaralarını sarabilmek için Hamburg’da çalışmalarını sürdüren Türk derneklerinin çatı kuruluşu, Hamburg Türk Toplumu (TGH) üye dernekler ile yaptığı istişareler sonrası yardım kampanyası başlattı. Sosyal Media üzerinden TGH salonunda canlı yayın ile başlayan kampanyada moderatörlüğü Hamburg Türk Basın Birliği (HTBB) Başkanı Erdal Altuntaş yaparken TGH Başkanı Murat Kaplan almanca ve türkçe konunun hassasiyeti hakkında konuştu. Dernek temsicileri ADD Başkanı Serdar Temur, Trabzonspor derneği Başkanı İlhan Yılmaz, Sivasspor dernek Başkanı Runi Özer, HBB Yönetim Kurulu üyesi Sümbül Tarakçılar, Galatasaray Yönetim Kurulu üyesi Ziya Toprak, Irak Türkmenler derneği Başkanı Remzi Jasim, Türkiye kökenli siyasetciler,Barış Önes (SPD), Güngör Yılmaz (SPD), Yusuf Uzundağ (YEŞİLLER) yanı sıra Alman siyasetçilerinden Markus Schreiber (SPD), işinsanları Şuayip Karakuş, EUBA Başkanı Mehmet Emin Süzen, Ercan Uzunpınar‘ın hazır bulunduğu toplantı, Alman medyasında da yer aldı. T.C. Hamburg Başkonsolosu Emine Derya Kara telefon bağlantısı ile katıldığı konuşmasında iyi dileklerini ve çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti. Salonda Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) adına konuşan Proje koordinatörü Rene Grassau, uluslararası çalışmalarında edindiği tecrübeleri doğrultusunda yapılması gerekenler hakkında fikirler verdi. Daha sonra konuşan Milletvekilleri üzüntülerini dile getirdiler. Nasıl yardım edilebileceği hakkında edindikleri bilgileri aktardılar.

Para ve eşya yardımları olarak İki farklı platformda yapılan çalışmada toplanan paraların en yakın zamanda yapılacak olan görüşmeler sonrası gerekli yerlere ulaştırılacağı söylendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir