Almanlar’ın seçim sistemini de bozduk

Hessen Eyaleti’nde yapılan yerel seçimlere hile karıştırdık. Savcılık, babası MÜSİAD üyesi olan Mahmut Duranoğlu’nun evini, “sahte imza ve sahte vekaletlerle mektupla oy temin etme” suçundan bastı.

Almanya’nın Hessen Eyaleti’nde yapılan yerel seçimlere, şaibe karıştırdı. Frankfurt Havaalanı yakınlarındaki Raunheim ve Rüsselsheim’da, “Forum“ adıyla seçimlere giren ve babası MÜSİAD üyesi olan Mahmut Duranoğlu’na seçim hilesi nedeniyle soruşturma başlatıldı.

MÜSİAD ÜYELERİ DUA ETMİŞTİ!

Duranoğlu’nun 90 tane mektupla oy kullanmak için “sahte imza ve sahte vekalet“ ile mektupla oyları aldığı, bunları doldurup oylarını kendi adına kullandığı öne sürülüyor. Seçimler öncesi, Hessen Eyaleti MÜSİAD Başkanı Muhsin Kıdık ve diğer bazı MÜSİAD üyeleri tarafından, “Allah yolunu açık eylesin. Sizin gibi örnek gençlere ihtiyacımız var“, “Allah yar ve yardımcısı olur inşallah” gibi dualarla seçime yollanan Mahmut Duranoğlu’nun yaptıkları yerel gazetelerin manşetlerine taşındı.

Seçimlerden iki önce ortaya çıkan hile iddiaları, Main- Spitze ve diğer online haber portallarında geniş yer buldu. Gazete, “Tam da seçimler öncesinde Rüsselsheim ve Raunheim’da hile iddiaları ortaya döküldü. Bunların temelinde ise Forum’un liste başı adayı var“ diye yazdı.

GENÇ İŞADAMI VE ÜÇ KADINA SORGU

Darmstadt Başsavcılığı soruşturmayı doğruladı. 40 sahte imza ve vekalet olayının Rüsselsheim’da, 50 tanesinin ise Raunheim’da gerçekleştirildiği saptandı. Gross Gerau’da bu olaydan sonra önlemler alındı, sonuca bu oyların nasıl etki edeceği henüz bilinmiyor. 27 yaşındaki inşaat ve demir işleriyle uğraşan işadamı Mahmut Duranoğlu’nun, yanı sıra olaya karıştıkları belirlenen 28, 33 ve 39 yaşlarındaki üç kadınla ilgili de soruşturma var.

DURANOĞLU: KATILIMI SAĞLADIK

Alman medyasına açıklama yapan Mahmut Duranoğlu, kendisine karşı soruşturma olduğunu ve evinin arandığını doğruladı. Sahte imza ve sahte vekaletname iddialaranı ise reddetti. Seçmen kağıtlarını alamayacak olanların bu belgelerini aldıklarını ve kendilerine verdiklerini, böylece seçime katılımlarını sağladıklarını belirten Duranoğlu, bunun engellenmesinin ise katılımı zorlaştırdığını belirtti. İki bölgenin basın bölümü ise en az 50 olayda şüpheli durumun söz konusu olduğunu duyurdu.
 
MÜSİAD Başkanı Muhsin Kıdık, Duranoğlu’nun başarısı için dua etmişti.
Alman medyası, oy sahkekarlığına geniş yer veriyor.

Kaynak : www.arti49.com
Fotoğraf: unsplash

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir