Almanya, Erdoğan taraftarlarını sınır dışı mı edecek?

Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir, Türkiye seçimlerinin ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Almanya’nın Türk asıllı Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir de Erdoğan’ın kazanmasından sonraki süreç ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu.

Yeşiller Partisi’nin 57 yaşındaki bakanı, Almanya’daki Türklerin sevinç kutlamalarına sert tepki gösterdi. Twitter’dan açıklamalarda bulunan Özdemir, “Tüm umutlarını yitiren Türkiye’deki birçok, özellikle genç ve iyi eğitimli insanlar için üzgünüm. Aşırı milliyetçilik ve köktenciliğin artık Ankara’dan gelecek yeni imamlarla bu ülkede daha da güçlü bir şekilde yayılacağı gerçeğine hazır mıyız”  dedi.

Özdemir, “Türkiye oy kullandı. Beni, Erdoğan destekçilerinin tercihlerinin sonuçlarının sorumluluğunu almak zorunda olmadan kutlama yaptığı Almanya’da ne olduğu ilgilendiriyor. Araç konvoyları, bir şekilde otoriter bir siyasetçinin zararsız destekçilerinin kutlamaları değil” ifadelerini kullandı.

Özdemir’in paylaşımlarını haberleştiren Almanya’nın önde gelen gazetelerinden Bild, Almanya’da yaklaşık 1.5 milyon Türk vatandaşı olduğunu ve bunların yaklaşık yarısının sandığa gittiğini bildirdi. Bild, verileri paylaşarak ülkedeki seçmenin yüzde 67.4’ünün Erdoğan’a oy verdiğini duyurdu.

Kaynak:artı49

https://www.arti49.com/almanyadaki-erdogan-kutlamalari-cem-ozdemiri-sinirlendirdi-2379250h.htm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir