ALMANYA FEDERAL MECLİS BAŞKAN YARDIMCISI ROTH: ERDOĞAN TERBİYE VE SAYGI SINIRLARINI AŞIYOR

Almanya Federal Meclis Başkan Yardımcısı Claduia Roth, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fransız mevkidaşı Macron’la ilgili sözlerine sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hakkındaki “Macron’un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var” sözlerine Avrupa kamuoyundan tepkiler yükseliyor.

DW Türkçe’nin haberine göre, Almanya Federal Meclisi’nin başkan yardımcısı ve Yeşiller Milletvekili Claduia Roth, Erdoğan’ın Fransız mevkidaşı Macron’la ilgili sözlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Claduia Roth

‘ERDOĞAN EN AĞIR ŞEKİLDE KINANMALI’

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Macron’a kişisel hakaretlerle bezeli Avrupa’ya dönük yeni sözlü saldırıları kabul edilemez ve en ağır şekilde kınanmalıdır” ifadelerini kullanan Roth, “Erdoğan bu sözlerle terbiye, saygı ve devlet adamlığına yaraşır sorumluluk sınırlarını aşıyor ve ülkesindeki yanlış politikasına kılıf uydurmak için en aşağılık milliyetçi hınç söylemlerine başvuruyor” dedi.

Ayrıca Türkiye’deki demokratların desteklenmesi gerektiğini belirten Roth, “Bu durumda Avrupa tereddütte mahal vermeyecek şekilde hukuk devleti normları, demokratik değerlerine bağlı kalmalı ve Türkiye’deki tüm demokratları desteklemelidir” ifadesini kullandı.

‘TÜM SAVUNMA İŞBİRLİKLERİNE SON VERİLMELİ’

Türkiye’deki sivil topluma desteğin, iç politikadaki kurtuluşu için usturupsuz şekilde her yola başvurmaktan kaçınmayan bir ket adama karşı net bir tutum almayı gerektirdiğini söyleyen Roth, “Erdoğan ile savunma malları, ticareti durdurulmalı, tüm savunma işbirliklerine son verilmeli ve Erdoğan’ın Türkiyesi ile ekonomik işbirliği de gözden geçirilmeli” dedi.

Kaynak : https://www.birgun.net

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir