Salon Turnuvasında Cumhuriyet Coşkusu!

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98 yılı nedeniyle Galatasaray Hamburg Derneği’nce her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Cumhuriyet Kupası Kapalı Salon Futbol Turnuvası“nın 20’incisi Bergedorf semtinde bulunan Ladenbeker Fuhrtweg Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Turnuva sonucu Marmaraspor 6. kez kupaya kazanırken, Turnuva’nın Centilmenlik Ödülü ise, Gökten Küçük adına Fenerbahçe’nin oldu.

Haber : Ali Akdemir / Fotoğraflar : Salih Kartal

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98 yılı nedeniyle Galatasaray Hamburg Derneği’nce her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Cumhuriyet Kupası Kapalı Salon FutbolTurnuvası“nda Marmaraspor 6. kez Kupayı kazanırken, Turnuva’nın Centilmenlik Ödülü ise, Gökten Küçük adına Fenerbahçe’nin oldu.   Hamburg Galatasaray Derneği eski başkanlarından Behçet Algan, Ziya Toprak, Kamuran Pelek ve Mehmet Günyar‘ın da birer plaketle onurlandırıldığı turnuvada, Cumhuriyet çoşkusu ve heyacanı hakimdi.

BAŞKONSOLOS YONCA SUNEL DE KATILDI

Etkinliğe Hamburg Başkonsolosu Yonca Sunel, Hamburg Eyalet SPD Milletvekilleri Güngör Yılmaz, Ali Şimşek, TGH başkanı Murat Kaplan, Hamburg Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Serdar Temur, Hamburg Türk Kadınları Derneği başkanı Derya Tuncel, Bergedorf AKM başkanı Alper Doğan, CHP Hamburg ve Schleswig-Holstein Birliği başkanı Erol Buldak, Inter Hamburg başkanı Mehmet Geyik, Bergedorf Belediyesi’nden Bayan Hartmann, Hamburg Galatasaray Derneği başkanı Durak Demir, Hamburg Fenerbahçeliler Dernek başkanı Mustafa Çömlek, Hamburg Asider başkanı Ecmel Yalçın,  HTBB başkanı Riza Atamtürk ve eski başkan Emin Sağlık, siyasetçiler Bayram İnan, Behçet Algan, Müzisyen Murat İnce olmak üzere çok sayıda STK derneği üyeleri, sporseverler ile  Cumhuriyet gönüllüleri katıldılar.

HERKESE TEŞEKKÜRLER

Kasım ayında görev süresi bitecek olan Başkonsolos Yonca Sunel, yaptığı konuşmada tüm takımlara başarılar dileyerek „ Atatürk ve Cumhuriyet kupası turnuvaları benim değer verdiğim çok önemli etkinliklerdir. Bu benim görev süremin bitimine doğru katıldığım son etkinlik olacak. Bu kupa vesilesiyle Cumhuriyetimizin kurulmasına emeği geçen Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Almanya’da birinci nesil kuşağa minnettarız. Herkese kalpten teşekkür ediyorum.“ dedi.

Hamburg Eyalet Meclisi SPD milletvekili Ali Şimşek de yaptığı konuşmada, „ Ben de bu sahada yıllarca futbol oynadım. Spor insanları ve kültürleri birleştirir. Turnuvaya katılan tüm takımlara başarılar diliyorum“ dedi.

CUMHURİYET KUPASI MARMARASPOR’UN

Marmaraspor takımı Cumhuriyet Kupasını 6. kez kazanarak önemli bir başarıya imza attı. Centilmenlik Ödülü ise, Hamburg Atatürkçü Düşünce Derneği eski başkanı rahmetli Gökten Küçük adına, Fenerbahçe taraftar derneğinin oldu. 10 sivil toplum kuruluşu ve taraftar dernek takımlarının katıldığı turnuva bir hayli heyecanlı ve çekişmeli geçti. Turnuvaya ilk defa katılan Balıkesir Güvem Cepni derneği dikkatleri üzerinde çekerken, hakem Aykut Kartal’ın disiplinli ve başarılı maç yönetimi seyirciler tarafından alkışlandı. Turnuvada maçlar iki grup halinde oynandı. Gruplarında ilk iki sırayı alan Galatasaray Hamburg, Bergedorf 85’i tek golle geçerken, diğer yarı finalde ise Marmaraspor penaltılarla BAKM’e şans tanımayarak finalden etti. Penatı atışları sonucu BAKM üçüncü olurken, dördüncü ise Bergedorf 85 oldu. Heyecanlı ve çekişmeli geçen final karşılaşmasını Marmaraspor, Şaban‘ın attığı tek golle önemli kupa maçını kazanırken, iki takım taraftarlarından da alkış aldılar.

Ödül töreninden önce Galatasaray Hamburg Derneği yöneticisi Asım Kılıç bir konuşma yaparak Gökten Küçük anısına Atatürk Düşünce Deneği’ne bir plaket verdi. Atatürk Düşünce Derneği Başkanı Serdar Temur ise Centinmenlik Ödülünü Fenerbahçe takım kaptanı Ali Gani‘ye verdi. 4. olan Bergedorf 85 adına Fatih Bulut, 3. olan BAKM’den Yurtsever Karaman ve 2. olan GS’lı ve turnuvada başarılı düdük çalan Kamuran Pelek‘e komite tarafından ödül olarak birer futbol topu verildi.

Anlamlı olan en büyük dönüşümlü kupayı ise G. Saray Hamburg  Derneği başkanı Durak Demir’in elinden Marmaraspor takım kaptanı Harun İleri aldı.

Turnuvaya yeni seçilen HTBB Başkanı Rıza Atamtürk, ödül alan takımları tebrik ederek centilmence geçen turnuvada başarılı organizasyona imza atan Galatasaray Hamburg Derneği yöneticilerini çalışmalarından dolayı kutladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir