Alzheimer Toplantısında Dr. Ali Erdoğan’ın Detaylı Sunumu Dikkat Çekti!

Alzheimer Haftası nedeniyle Altona semtindeki TGH salonunda , DialogNetz der AG Migration und Demenz kuruluşu tarafından düzenlenen toplantıda  konunun uzmanı Dr. Ali Erdoğan konuştu.  Sağlık Senatörlüğü Bölüm Başkanı Eckhard Cappell’in de katıldığı toplantıya  yoğun bir ilgi ve katılım oldu.

Haber ve Fotoğraflar: Ali Akdemir

Hamburg’un Altona semtinde Hospitalstr. 111 adresindeki TGH (Hamburg Türk Toplumu salonu, Alzheimer Haftası nedeniyle yine önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. DialogNetz der AG Migration und Demenz kuruluşu tarafından düzenlenen etkinlikte, 4 dalda uzman Dr. Ali Erdoğan Alzhemer hastalığı hakkında tafsilatlı açıklamada bulundu. Sağlık Senatörlüğü Bölüm Başkanı Eckhard Cappell’in de katıldığı toplantıya  yoğun bir ilgi ve katılım oldu.

Moderatörlüğünü Stuttgart’dan gelen Sümeyra Öztürk‘ün başarıyla yaptığı etkinlikte, konunun uzmanı Dr. Ali Erdoğan Alzheimer hastalığıyla konukların ilgisini çeken kapsamlı bilgi verirken, konuklardan gelen soruları da ayrıntılı bir şekilde cevaplandırdı.

Hamburg Eyalet Meclisi SPD milletvekili Güngör Yılmaz, TGH başkanı Murat Kaplan başta olmak üzere, TGH bünyesinde faaliyet yürüten derneklerin yöneticileri, çok sayıda Alman ve göçmen kökenli vatandaş topluluğunun katıldığı etkinliğin koordinesini TGH’dan Gökhan Konca yaptı.

Dr. ALİ ERDOĞAN’DAN  ALZHEİMER HASTALIĞI

Bazı insanlarda görülen Alzheimer (Demens) hastalığı konusunda  aydınlatıcı bilgiler veren Hamburglu Doktor Ali Erdoğan, “Zihinsel fonksiyonlarda ilerleyici bozulma, Yaşlılıkta en önemli sağlık problemlerinden biri ” olarak niteledği bu rahatsızlığın, bBeklenen ömrün uzaması ile Demans sıklığının artmakta olduğunu  ifade etti. 

Hastalığın Bilinç, Dikkat ve Konsantrasyon, Bellek, Dil, Görsel mekansal algı, İcra İşleyici, Ruh hali ve düşünce içeriği, Beceriler, Hesaplamalar gibi konularda  yarattığı bozukllarla orta çıktığını belirten Dr. Ali Erdoğan, sinsi bir başlangıca sahip olan bu hastalığın teşhisnin bazı sorularla belirlendiğini  söyledi. ve bu hastalığın adını da  bu konudaki tanımlamalarıyla 1907 yılında Alman Nörolog Doktor Alois Alzheimer‘den aldığını belirtti.  Dr. Erdoğan, konuşmasının son bölümünde Alzheimer hastalarının bakım ve tedavi yolları hakkında aydınlatıcı bilgiler verdi.

ÇOK KÜLTÜRLÜ” ETKİNLİĞE YOĞUN İLGİ OLDU

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden  yeni mezun olan ve Hamburg’a staj yapmak üzere gelen genç doktor Umut Bulat da etkinliğe katılarak, eyalet meclisi milletvekili Güngör Yılmaz’la da görüştü ve Almanya’daki göçmen kökenli doktorlarla ilgili geniş bilgi aldı.

Müzisyen Dr. Ayşe Glass Musical Lab&Friends gurubunun çoçuklardan oluşan mini koro gurubuyla yaptıkları müzikal dinleti yetişkinler tarafından büyük bir hayranlıkla dinlendi ve bolca alkış aldılar.

Toplantıyı düzenleyen kuruluş tarafından, büyük bir özveri ve fedakarlıkla hazırlanan zengin Brunch kahvaltı menüsü ve çok çeşitli içeceklerin birlikte keyifli bir ortamda tadına bakılmasının ardından, program masalarda oluşturulan grupların inter aktif bir şekilde konuya katılımlarıyla üretken bir şekilde devam etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir