Kılıçdaroğlu, Almanya’nın önde gelen dergilerinden Stern’e konuştu: Tabii ki Cumhurbaşkanı olmak istiyorum

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya’nın önemli haftalık haber dergilerinden Stern’e verdiği söyleşide “Elbette Cumhurbaşkanı olmak istiyorum. Ancak adaylık için karar altı partinin liderleri tarafından verilecek,” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya’nın önemli haftalık haber dergilerinden Stern’e konuştu.

Derginin dün çıkan yeni sayısında CHP Genel Başkanı’yla yapılan söyleşiye geniş yer ayrıldı.

kilicdaroglu-almanya-nin-onde-gelen-dergilerinden-stern-e-konustu-tabii-ki-cumhurbaskani-olmak-istiyorum-1067205-1.

“Uzun bir süre Kılıçdaroğlu dostça ve halka yakın davranıyordu. Türkiye’nin muhalefet lideri şimdilerdeyse sert çıkışlar yapıyor. Bu adamın Erdoğan’ı iktidardan uzaklaştıracak gücü var mı? Ve ondan sonra ne gelecek?” sorusuyla başlayan söyleşide Kılıçdaroğlu’na yönelen saldırılara yer veriliyor ve şöyle devam ediliyor:

kilicdaroglu-almanya-nin-onde-gelen-dergilerinden-stern-e-konustu-tabii-ki-cumhurbaskani-olmak-istiyorum-1067206-1.

“Başka politikacılar bunlardan kahramanlık öyküleri çıkarır ama o bunları heyecanlanmadan ve sükunetle anlatıyor. Onun uzun bir süredir sıkıcı bir bürokrat olarak tanınması bu çekingenlikten geliyor. Dostça ve yetenekli. Ama Erdoğan gibi bir politikacıya kafa tutabilir mi? Geçtiğimiz aylarda Türkiye’de bambaşka bir Kılıçdaroğlu görüldü. Kutuplaştıran ve kafa tutan. Merkez Bankası yetkililerine ve tehlikeli paramiliterlere açık açık kafa tutan biri. Türkler bu hareketleri beğeniyor. Artık Cumhurbaşkanı adaylığı en yüksek şansa sahip ismin Kılıçdaroğlu olduğu belirtiliyor.”

Özellikle ekonomik krizle mücadele ve dış politika üzerine görüşleri alınan CHP lideri “İttifak henüz bir aday üzerinde anlaşmadı. Ama siz fovoriler arasındasınız. Kısacası Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olmak istiyor musunuz?” sorusunu da şöyle yanıtlıyor:

“Elbette Cumhurbaşkanı olmak istiyorum. Ancak adaylık için karar altı partinin liderleri tarafından verilecek.”

Kaynak : https://www.birgun.net/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir