Aşı orucu bozar mı?

Müslüman âlemi 13 Nisan’da başlayacak Ramazan ayında oruçlu günlere hazırlanırken, öte yandan da her ülkede başlatılan Korona aşılarının devam etmesi sebebiyle zihinlerde “Oruç,  Aşı ve Günah” bağlantısı dolaşmaya başladı. Bu konuda en yetkili isim bakalım neler söyledi?

Aşı orucu bozar mı?

Bütün ülkelerde aşılama devam ederken, oruç tutmak isteyen vatandaşların kafalarında oluşabilecek “Aşı orucu bozar mı?” sorusunu, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt yanıtladı. İçerisinde besleyici veya gıda içerikli bir katkının bulunmaması sebebiyle oruçluyken aşı yaptırmakta bir sakınca bulunmadığını aktaran Bozkurt, ihtiyatlı davranmak isteyenlerin ise aşılarını iftar ve imsak arasında yaptırabileceklerini söyledi.

Randevusu olanlar aşı olabilir

Turizm Avrupa‘nın bu konudaki haberine göre, sağlığı koruma ve bulaşı önlemenin önemini hatırlatan Bozkurt, oruçluyken aşı randevusu olanların aşılarını rahatlıkla yaptırabileceklerini belirtti. Yaklaşan ramazan ve hızlanan aşı takvimi sebebiyle oruç tutmak isteyen vatandaşların kafasındaki endişeler giderilmiş olurken, ramazanda aşılamada yavaşlama beklenmiyor.

Diyanet: Besin değeri taşımayan aşılar orucu bozmaz

Daha önce de, Diyanet İşleri Başkanlığının vatandaşların kafasındaki soruları cevapladığı www.diyanet.tvadresindeki bir videoda, besin değeri taşımayan aşıların orucu bozmayacağı açıklanmıştı.

Kayak : https://turizmavrupa.net/asi-orucu-bozar-mi/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir