Aşık Veysel Hamburg’da anıldı

Hamburg’da 11 yıl önce kurulan Sivaslılar ve Sivasspor Taraftar Derneği’nin TGH salonunda düzenlediği “Aşık Veysel’i 50. Ölüm Yıldönümünde  Anma ” etkinliğinde Hamburg’un değişik kesimlerinden yaklaşık 80 kişi hazır bulundu.

Haber: Mehmet Atak

1973 yılında vefat eden Sivaslı ünlü Halk Ozanı Âşık Veysel için Hamburg Sivaslılar ve Sivasspor Taraftar Derneği’nce düzenlenen 50. Ölüm Yıldönümü Anma proğramı Hamburg Türk Toplumu salonunda gerçekleştirildi. Sivil Toplum Kuruluşları, İş, Spr, Siyaset, Sanat ve Medya dünyasından 80’e yakın kişinin hazır bulunduğu anma proğramının Moderatörlüğünü akıcı üslubuyla GazeteciAli Akdemir yaparken, Aşık Veysel Türküleri ile diğer ozanlardan seçme parçaları org ve sazıyla duayen sanatçı Aytun Ede seslendirdi.“Uzun ince bir yoldayım”, ” Anlatamam derdimi” ve “Benim sadık yarim kara topraktır” gibi  dillerden düşmeyen parçaları, Aşık Veysel’in diğer türküleri takip etti. 

Aşık Veysel ve 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler anısına yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından, proğram  dernek Başkan Ruhi Özer ile Başkan Yardımcısı Salim Yıldız‘ın selamlama ve katılımclara teşekkür konuşmaları ile başladı. Proğramı başarıyla sunan Ali Akdemir, Aşık Veysel‘in hayatından kesitler sunarken, arka plandaki sinevizyon gösteriminde de Ozan Veysel Şatıroğlu görüntüleri ve türküleri yansıtıldı. Gece boyunca Zengin yiyecek ve sıcak-soğuk içecekler de  sununldu. Proğram boyunca Başkan Ruhi Özer, Başkan Yardımcısı Salim Yıldız, yönetimden Emine Şahan, Ayşe Topçu ve Hasan Koç’un katılımcılara gösterdikler yakın ilgi dikkati çekti.

SALONDA GÖZE ÇARPAN İSİMLER:

Murat Kaplan (TGH), Mehmet Emin Süzen (EUBA), Azmi Akgül (Veliler Birliği), Bayram İnan ve Hakan Demirel( Politikacı), İlhan Yılmaz (Trabzonlular), Esma Arslan (Yazar), Serdar Temur, Ufuk Güngör, Hafize Avşar, Haşmet Düzgüner ve Şuayip Karakuş (ADD Hamburg), Halil Halilov (Azerbaycan), Mehmet Özlü, Musa Özer ve Bülent İreçge (Beşiktaşlılar (S-H), Himmet Keklikçi ve Yüksel Kılıç (F. Bahçe), Sedat Akgündüz (G.Saray),  Müzehher Öz ( TSM Korosu), Remzi Jasim (Kerkük), Ahmet Durmuş, Ömer Polat, Erdal Altuntaş, Naciye Aslan ve Aysel Yıldırım (Türk Basın Birliği) etkinlikte hazır bulundular

TGH BAŞKANI MURAT KAPLAN’DAN “TÜRKAN SAYLAN EVİ” MÜJDESİ
Anma proğramı esnasında kısa bir konuşma yapan Hamburg Türk Toplumu başkanı Murat Kaplan, Aşık Veysel’in kişiliğine kısaca değinerek, Sivaslılar Derneği’ne de  bu organizasyondan dolayı teşekkür etti. TGH Başkanı Murat Kaplan, konuşmasının son bölümünde müjdeli bir haberi de duyurdu. Buna göre, ilgili makamlarla varılan anlaşma çerçevesinde Mümmelmannsberg semtinde “Türkan Saylan Evi” adıyla daha elverişli yeni bir TGH binası inşa edilecek. Başlangıc tarihi  ise 2024..

4 KİŞİYE PLAKET VERİLDİ
Programın ilerleyen bölümlerinde dernek adına 4 kişiye plaket verildi

* CHP Hamburg Birliği Başkanı Hulisi Işıtan’a “En Centilmen Başkan” plaketi, kendisi Türkiye’de olduğu için onun adına CHP Birliği yönetiminden  Musa Özer’e teslim edildi.

Ararat firması sahibi Ömer Polat,  Kaplan Döner sahibi Musa Özer ve Giresunlular Derneği Başkanı Rakıp Ayhan’a da, Sivaslılar Derneği’ne yaptıkları madddi ve manevi yardımlarından dolayı birer Teşekkür plaketi verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir