Asmin Tiyatrosunun Yeni Oyunu “Yumuşak Koca” Ayakta Alkışlandı!

Titiz ve özverili bir çalışmayla bir süredir Asmin Tiyatro hazırladığı ve tiyatro severlerin merakla beklediği yeni oyunları “Yumuşak Koca”yı Hamburg’un Sternschanze semtinde bulunan, Stadtteilschule Altonaer Straße 38 adresinde 2 gün üst üste sahneledi. Gülsen Gülbeyaz’ın açılış konuşması ve sunumu yaptığı, Can Yılmaz’ın yazdığı ve ilk kez Nurcan Keskin’in yönettiği gala akşamının oyuncu kadrosunda Kasım Palabıyık, Sevgi Polat, Serpil Yıldız, Nurten İsmail, Simge Akgül ve Nurcan Keskin yer aldılar.

GAZETEM/KÜLTÜR-SANAT

SALON HINCA HINÇ DOLDU

Hamburg Eyalet Meclisi SPD milletvekili Ali Şimşek, Yeşiller partisinden Bayram İnan, Hamburg Türk Basın Birliği başkanı Ahmet Durmuş, CHP Hamburg Birliği başkan yardımcısı Zeynep Arslan, Hamburg Sivas Derneği başkan yardımcısı Salim Yıldız, emekli öğretmen Gülşen Demirörs, yönetmenleri Ahmet Mirza ile birlikte Hamburg Anatolia Tiyatro oyuncuları ve kalabalık bir tiyatro seyirci topluluğu oyunu keyifle ve ilgiyle izlediler. Oyun sonunda izleyiciler oyuna tam not vererek, alkış yağmuruna tuttular.

Oyunun teknik, kostüm ve dekorunun da başarıyla göz doldurduğu oyunda, toplumdaki hakim olan klasik kadın-erkek tiplemeleri ile dalga geçildi. Kadınlar nasıl bir erkek ister, Maco erkeğin kadının iç dünyasındaki yeri neresi gibi sorular, oyunda mizahi bir dille seyirciye aktarılarak, kadın-erkek ilişkisine ayna tutulmaya gayret edildi. Tiyatro Asmin, erkek egemen toplumunun kadın dünyasındaki varlığını sorgulayan, tartışmalı, sorgulayıcı yönünün yanı sıra, bir o kadar da seyirciyi kahkahaya boğdu. Can Yılmaz’in kaleme aldığı oyun, seyirciyi tartışmaya çekmeyi, zaman zaman da kadını provake eden bir anlayışla ele aldı. Yönetmen Nurcan Keskin, “Bu oyun erkek bakış açısıyla yazılsa da sadece güldürmüyor, aynı zamanda kadını tartışmaya iten bir oyun olması açısından da kendimiz bu oyuna sahiplendik” dedi.

HAMBURG’LU YAZARLAR KİTAP STANDINDA OKUYUCULARIYLA BULUŞTU!

2 bölümlük komedi tarzı niteliğinde olan ve bir yandan seyirciyi güldürürken, diğer yandan düşündürmeyi başaran oyunun arasında Hamburg’lu yazarlar Oya Pervin Pelit, Aysel Özkan, Gülseren Kaya Gülsen Gülbeyaz, Sevim Tarhan, Okan Oruk ve Gülderen Arık okuyucularıyla buluşup, kitaplarını imzaladılar. 2 gün boyunca sergilenen oyuna yoğun bir seyirci desteği oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir