KUZEY ALMANYA BEŞİKTAŞLILAR DERNEĞİ’NDEN BİRLEŞTİRİCİ İFTAR PROGRAMI

Kuzey Almanya Beşiktaşlılar Derneği’nin Lurup semtinde bulunan dernek lokalinde düzenlediği iftar yemeğinde, iş, siyaset, sivil toplum örgütleri ve spor dernekleri temsilcileri bir araya geldi. Dernek başkanı Mehmet Özlü ve yönetim kurulu ev sahipliği yaptıkları iftar yemeğine Hamburg Eyalet Meclisi SPD milletvekili Ali Şimşek, Hamburg Konsolosluğu Eğitim Ateşesi Lütfü Dede, basın mensupları, iş insanları ve sivil toplum dernek temsilcileri olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.

Haber ve Fotoğraflar: Ali Akdemir

İFTAR YEMEĞİNDE HOŞGÖRÜ VE BİRLİK-BERABERLİK MESAJLARI VERİLDİ

İftar yemeğinden önce dernek lokalinde, başkan Mehmet Özlü ve yönetim kurulu üyeleri gelen misafirleri ve konukları karşıladılar. Hoşgeldin sohbetlerinin ardından konuklar iç salona geçerek iftar programında yerlerini aldılar. Dernek başkanı Mehmet Özlü, yaptığı selamlama konuşmasında davetlerine katılan konuklara teşekkür etti. Kuzey Almanya Beşiktaşlılar Derneği Başkanı’nın konuşmasının ardından, Ankara Camii ve Külliyesi uzman İmam Hatibi Nuh Küyük Kur’an-ı Kerim’den ayetler, Ditib Hamburg Merkez Mescidi Aksa Camii din görevlisi Mesut Bayar ise Ramazan ayının önemiyle ilgili konuşma yaptılar.

İftar yemeğindeki konuşmalarda, yardımlaşma, dayanışma, hoşgörü ve diyalogun önemine vurgu yapıldı. Konuşmaların ardından, ezan okunmasıyla birlikte hep birlikte iftarlar açıldı. Titizlikle hazırlanmış olan yemekler, masalarda davetlilere yemek servisi ile sunuldu.

MİLLETVEKİLİ ALİ ŞİMŞEK GÖÇMENLERİ SEÇİMLERDE OY KULLANMAYA ÇAĞIRDI!

Birlikte yenilen yemeklerin ardından kısa bir konuşma yapan dernek kurucu üyelerinden Ali Akdemir, sözü SPD milletvekili Ali Şimşek’e verdi. Ali Şimşek de yaptığı konuşmada dernek yönetim kuruluna nazik davetlerinden dolayı teşekkür etti. Şimşek konuşmasının devamında geçmiş dönemde yaptığı çalışmalara değindi ve seçme hakkı olan göçmenlerin mutlaka seçimlerde oy kullanmalarının önemine değindi. Hamburg Konsolosluğu Eğitim Ateşesi Lütfü Dede ise yaptığı konuşmada ana dil eğitimine ve Türkçe derslerine katılımın sağlanmasına yönelik düşüncelerini paylaşarak Türkçe derslerine ailelerin çocuklarını göndermeleri gerektiğini belirtti.

İftar yemeğinden sonra ikram edilen çay ve kahve eşliğinde tanışma ve sohbetler geç saatlere kadar sürdü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir