Balıkesir Güvem Çepniler’den Dernek Lokali Açılışı

Bundan 2 sene önce dernek kurulus çalışmalarını gerçekleştiren Balıkesir Güvem Çepniler 2 yıl aradan sonra dernek lokallerine kavuştular.

Haber ve Fotoğraflar: Ali AKDEMİR

Hamburg’un Stellingen semtinde bulunan Randstr 3 adresindeki dernek binasının açılışına çok sayıda dernek üyesi ve aile fertleri katıldı.

Renkli görüntülere sahne olan ve çoşkulu bir ortamda gerçekleşen dernek lokalinin açılışı, „Dünya BalıkesirlilerGünü“ olan 10.10.2021 tarihine denk getirildi.

AÇIK ALANDA YİYECEK VE İÇECEK İKRAMI YAPILDI

Dernek lokalinin girişinde bulunan açık alanda, gelen konuklara kadınların evde yaptığı zengin ev yemeklerinden, çeşitli sıcak ve soğuk içecekler ikram edildi.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı açılış davetinde dernek yönetim kurulu üyeleri, gelen misafirlerle tek tek ilgilenirken, dernek çalışmalarıyla ilgili kendilerine bilgi vererek, derneğe yeni üyeler kazandırdılar.

YOLUMUZ UZUN SÜREÇLİ BİR YOL

30 kurucu üyeyle kurulan Balıkesir Çepni Derneği’nin üye sayısının 90’ı aştığını ifade eden yönetim kurulu üyeleri, daha yolun başında olduklarını ve yapacakları çok iş olduğunu belirterek, dernek lokalinin açılışına gelenlerden derneğe üye olup kendilerine destek vermelerini istediler.

Dernek başkanı Uğur Ulus ve yönetim kurulu üyeleri, „Tüm dünyayı etkileyen olumsuz pandemi sürecinden biz de etkilendik. Bu yüzden örgütlenme çalışmalarımız bir süre aksadı. Önümüzdeki dönem yapacağımız daha çok iş var„ dediler.

Konuşmalarının devamında yönetim kurulu üyeleri derneğin amacını, vizyonunu ve önlerine koydukları hedefleri anlattılar.

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR!

Balıkesir Çepni Derneği, 2019 yılınınAğostos ayında resmi kuruluşunu tamamlayarak, ilk olarak Aralık 2019’da Altona’da bulunan AKM binasında kalabalık bir vatandas topluluğunun huzurunda düzenlenen bir toplantıylakuruluşlarını kamuoyuna duyurdular.

Kuruluştan sonra Pinneberg’e bağlı Prisdorf yakınlarında bulunan bir salonda düzenledikleri kültürel bir etkinlikte, sanatçıCem Çelebi,Tuncay BalcıAysel & Sedat Boyraz‘ın sahne aldığı Türkü dinletisiyle çalışmalarını taçlandırmışlardı.

Uğur Ulus ( başkan), Tolga Arık ( 2’nci başkan), Alper Gezgin ( sayman), Murat Yalın,

Emrah Anul, Polat Satılmış ve Hakan Küren‘den oluşan dernek yönetimi „Birlikten Kuvvet doğar“ ilkesiyle hareket ettiklerini belirterek, Hemşehrilerini kendilerine güç ve destek vermeye davet ettiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir