Letonya-Türkiye maçında nefes kesen final! Son saniye penaltısıyla üç puan

Türkiye’nin 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde Letonya ile deplasmanda oynadığı karşılaşma, nefes kesen bir finale sahne oldu. Türkiye, üç puanı son saniye penaltısıyla hanesine yazdırarak gruptan çıkma şansını sürdürdü. Türkiye ayrıca, 97 yıl sonra bir ilki de başarmış oldu.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu 8. maçında Letonya ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Maçta 1-0 geriye düşen Türkiye, son saniye penaltısı ile üç puanı hanesine yazdırdı.

Letonya, 70. dakikada Merih Demiral’ın kendi kalesine attığı golle öne geçti. Türkiye, 76. dakikada Serdar Dursun ile beraberliği yakaladı. Son dakikalarda rakibine yoğun baskı kuran Milliler, aradığı golü son saniyede buldu.

Ceza sahası içinde Burak Yılmaz’a yapılan hareket sonrası hakem Andreas Ekberg önce devam kararı verdi. Video Yardımcı Hakem (VAR) uyarısı sonrası pozisyonu bir kez daha izleyen hakem, penaltı kararı verdi. Penaltıda topun başına geçen Burak Yılmaz, 90+8. dakikada Türkiye’ye üç puanı kazandıran golü kaydetti.

Bu galibiyetle gruptan çıkma şansını devam ettiren Türkiye, kalan iki maçını kazanarak, Hollanda ve Norveç’in puan kaybetmesini bekleyecek.

KALAN MAÇLAR

Hollanda: 19 Puan

  • 13 Kasım – Karadağ (D)
  • 16 Kasım – Norveç

Norveç: 17 Puan

  • 13 Kasım – Letonya
  • 16 Kasım – Hollanda (D)

Türkiye: 15 Puan

  • 13 Kasım – Cebelitarık
  • 16 Kasım – Karadağ (D)

97 YIL SONRA

Hollanda deplasmanında alınan 6-0’lık mağlubiyetin ardından Şenol Güneş ile yollarını ayıran Türkiye’de, Stefan Kuntz dönemi başlamıştı. Stefan Kuntz yönetimindeki Türkiye, ilk maçında Norveç ile 1-1 berabere kalırken, Letonya’yı deplasmanda 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Türkiye, Letonya’yı 6 maç sonra mağlup etmeyi başardı. Rakibine 2 kez yenilen Ay-Yıldızlılar, 4 karşılaşmada da sahadan beraberlikle ayrılmıştı. A Milli Takımımız, Letonya karşısındaki ilk ve tek galibiyetini 1924 yılında oynanan özel maçta 3-1’lik skorla elde etmişti.

Türkiye, 97 yıl aradan sonra rakibini bir kez daha mağlup etti. Türkiye ayrıca, Letonya’yı ilk kez bir resmi maçta yenmeyi başardı.

97 yıllık 2. Letonya galibiyeti Manşetleri

A Milli takımımızın 1924 yılından bu yana,  dün gece deplasmanda Letonya’ya karşı  90+7’de aldığı 2-1’lik kritik ikinci galibiyetle ümitlerini sürdürmesi ve Burak Yılmaz’ın 3 puan getiren penaltı vuruşu  tüm Gazetelerin manşetine taşındı.

Teknik Direktör Stefan Kuntz’un göz yaşlarını tutamadığı Letonya- Türkiye karşılaşması bakalım Ulusal Gazetelerin manşetlerine hangi başlıklarla yansıdı ?

İŞTE GAZETE MANŞETLERİ

AKŞAM : Kuntz’u ağlatan galibiyet

TÜRKİYE : Yılmaz Türkler

TAKVİM : Norveç’ın peşini BURAKmadık

SÖZCÜ : 97 yıl sonra nefes kesen final

FANATİK : Geriye düştük pes etmedik, 90+9’da döndük

HÜRRİYET : Son anda güldük

SABAH : Türkiye bitti demeden bitmez

MİLLİYET : Umut uzatmada geldi

FOTO MAÇ : Burak’tan hayat öpücüğü

YENİ ŞAFAK : Biz bitti demeden bitmez

TÜRKGÜN: A Mili takımın umuda yolculuğu: 1-2

YENİÇAĞ : Milli takım YILMAZ

Kaynak: SÖZCÜ/ SKOR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir