Başakşehir’de son hafta hesabı

Temsilcimiz Başakşehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde İtalya’da öne geçtiği maçta Fiorentina’ya mağlup olarak gruptaki ilk gollerini yedi ve ilk yenilgisini aldı. Başakşehir, İtalya’dan mağlup dönmesine rağmen liderlik koltuğundaki yerini korumayı başardı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi A Grubu 5. hafta maçında temsilcimiz Medipol Başakşehir, deplasmanda Fiorentina’nın konuğu oldu. Artemio Franchi Stadı’nda oynanan karşılaşmada Fiorentina, Başakşehir’i 2-1 mağlup etti.

Başakşehir 15. dakikada Danijel Aleksic’in golüyle öne geçtiği maçta Fiorentina’nın 26 ve 62. dakikalarda Luka Jovic ile bulduğu gollere engel olamayınca sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

İtalya deplasmanında aldığı yenilgiye rağmen liderlik koltuğundaki yerini koruyan Başakşehir, 10 puanda kalırken, Fiorentina da puanını 10’a yükseltti. Grupta ilk kez ağlarında gol gören ve ilk yenilgisini alan Başakşehir, Fiorentina deplasmanından bir puanla ayrılsaydı, son maçlar öncesi liderliğini garanti altına almış olacaktı.

BAŞAKŞEHİR’İN AVANTAJI SÜRÜYOR

Fiorentina karşısında ikili averajdaki üstünlüğünü korumayı başaran Başakşehir, grupta oynayacağı son maçı kazanması halinde 1. olarak bir üst tura yükselecek. Başakşehir 6. haftada 3 Kasım Perşembe günü sahasında İskoç ekibi Hearts’ı konuk edecek. Fiorentina ise Litvanya’da RFS’ye konuk olacak.

İtalya’da Fiorentina’ya 2-1 mağlup olan Başakşehir, grupta oynadığı ilk maçta deplasmanda Hearts’i 4-0 mağlup etmişti. Başakşehir, ikinci maçında da İstanbul’da Fiorentina’yı 3-0’la geçmişti. İstanbul ekibi, deplasmanda golsüz berabere kaldığı RFS’yi İstanbul’da 3-0 mağlup etmişti.

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde grup liderleri son 32 turunu oynamadan, doğrudan son 16 turuna yükselecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir