Başkonsolosluk Rezidansında 100. Yıl Resepsiyonu

Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamaları çerçevesinde T.C. Hamburg Başkonsolosluğu Rezidansı’nda düzenlenen Resepsiyona Federal Meclis Başkan Vekili Aydan Özoğuz, Hamburg Maliye Bakanı Andreas Dressel, yabancı misyon şefleri ve değişik kesimlerden 200’ü aşkın davetli katıldı.

Haber: Mehmet Atak (Gazetem.eu/ Liman), Fotoğraflar: . Naciye Aslan, Kadir Tacgın ve Esma Arslan)

Başkonsolosluk Rezidansında  düzenlenen Cumhuriyetimizin 100. Yıl resepsiyonunda davetliler konut ve bahçede kurulan geniş çadırda ağırlandı. Yapılan konuşmalardan sonra, davetlilere Hardal restoran tarafından hazırlanan 20 çeşit yiyecek ile  6 çeşit tatlı ve pasta ikram edildi.

DAVETLİ KESİMİ ve KONUŞMALAR

Başta duayen işadamlarımızdan Dr. Saruhan Bozyakalı, Alevi Dedeleri Ali Kaya, Bilal Şahin ve SPD Milletvekili Güngör Yılmaz  olmak üzere, tümünün  isimlerini zikretmediğimiz Muavin Konsoloslar , Başkonsolosluk görevlileri, Ataşeler, Öğretmenler, Doktor, Avukat, Sanatçı, İşadamı, Yabancı Misyon Şefleri, Gazeteciler, STK ve Taraftar dernekleri temsilcilerinin iştirak ettiği resepsiyonda, göze çarpan kuruluşlar  de şöyleydi:

UID, CHP Birliği, Saadet Parti, İYİ Parti, Türk Kültür Merkezi, Galatasaray, Beşiktaş Hamburg, Fenerbahçe, Beşiktaş Kuzey Almanya,  Trabzonlular, Sivasspor Taraftar, Kerkük Türkmen, EUBA, MAVİ, HTBB, ADD Hamburg,  S-Holstein Türk Toplumu,  Sinoplular, Alevi Derneği Mitte,  AKA Hasta Bakım, Yozgatlılar. 

Saygı duruşunu takiben Türk ve Alman Milli Marşları ile başlayan 100. Yıl Kutlama Resepsiyonunda konuşan Başkonsolos Emine Derya Kara, davetrlileri Almanca olarak selamlayarak, günün anlamını özetledi ve Türkçe olarak Cumhuriyet Bayramı hakkında detaylı konuşması arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın kutlama mesajını da okudu.

İşte Başkonsolos Emine Derya Kara’nın konuşması:

Sehr geehrter Senator und Präses der Finanzbehörde Herr Dr. Andreas Dressel,
Sehr geehrte Bundestagsvizepräsidentin Frau Aydan Özoğuz,
Sehr geehrter Doyenne Kristijan Tusek,
Sehr geehrte Abgeordnete und Vertreter der Bürgerschaft,
Verehrte Bürgermeister,
meine Lieben Kolleginnen und Kollegen des Konsularischen Korps,
Sehr geehrte Leiterin des Staatsamtes Frau Corinna Nienstedt,
Liebe Mitglieder der türkischen Gemeinde Hamburgs und Schleswig-Holsteins,
Meine sehr verehrten Damen und Herrn,

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıldönümüne kavuşmanın gurur ve heyecanını yaşadığımız bu önemli günde Türkiye Cumhuriyeti Hamburg Başkonsolosu olarak sizleri resmi konutumuzda ağırlamaktan son derece büyük mutluluk ve memnuniyet duyuyorum.

Ülkemizden uzakta, yaklaşık 3,5 milyon Türk insanına vatan olmuş dost ve müttefik Almanya’da bayram sevincimize ortak olan tüm dostlarımıza ve vatandaşlarımıza, devletimiz ve milletimiz adına en içten şükranlarımı sunuyorum.

Öncelikle Cumhuriyetimizin kurucuları olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımızın bağımsızlığı, birlik ve bütünlüğü uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 

Başkonsolos Kara, konuşma arasında Cumhurbaşkanı RECEP TAYYİP ERDOĞAN’dan gelen kutlama mesajını da okudu: 

Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımızın “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” mesajını sizlerle paylaşıyorum.
Sevgili Vatandaşlarım,
Kıymetli Misafirlerimiz,
Sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle, hürmetle selamlıyorum.
Ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında yaşayan vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını can-ı gönülden tebrik ediyorum. 
İştirakleriyle bayram sevincimizi bizlerle paylaşan tüm dostlarımıza, tüm misafirlerimize, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum.
Bugün, Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümüne ulaşmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz.
Şanlı tarihimizin bu dönüm noktasında, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, yeni devletimizin kuruluşuna öncülük eden tüm kahramanlarımızı rahmetle yâd ediyorum.
Bin yıldır vatan topraklarını kanlarıyla sulayan aziz şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.
“Devlet-i ebed müddet” inancıyla asırlardır vatanımıza, milletimize ve devletimize hizmet eden herkese şükranlarımı sunuyorum.
Bugün 100’üncü yaşını büyük bir coşkuyla kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti, bizim bu topraklarda kurduğumuz son devletimizdir.
Milletimizin maziden atiye uzanan yolculuğu Selçuklu’dan Osmanlı’ya, oradan da Türkiye Cumhuriyeti’ne devrolarak bugünlere kadar gelmiştir.
Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanlığı Forsundaki 16 yıldızda manasını bulan 2 bin 200 yıllık devlet geleneğimizin tüm birikimine sahiptir.
Köklü tarihimizden ve kadim değerlerimizden aldığımız ilhamla, Cumhuriyetimizi daha da güçlendirerek, yeni asrına hazırlamanın gayreti içindeyiz. 
Bizzat Gazi Mustafa Kemal’in ifadesiyle “kimsesizlerin kimsesi” olarak doğan Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak, en önemli vazifemizdir.
Bu anlayışla son 22 yılda ülkemizi başarıdan başarıya, zaferden zafere koşturduk.
Asırlık ihmalleri ve eksikleri gidererek yatırımlarla, Cumhuriyetimizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkaracak adımları attık. 
Demokrasiden ekonomiye, güvenlikten adalete, eğitimden sağlığa, tarımdan dış politikaya varıncaya kadar her alanda tarihi reformları hayata geçirdik. 
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle, Gazi Mustafa Kemal’in “MİLLÎ MÜCADELENİN MAKSAT VE GAYESİ, MİLLETİN TAM İSTİKLÂLİNİ VE KAYITSIZ-ŞARTSIZ EGEMENLİĞİNİ SAĞLAMAK VE SÜRDÜRMEKTİR” diyerek ortaya koyduğu idealini, yaklaşık bir asır sonra da olsa, gerçeğe dönüştürdük.
Devletle millet arasına örülen duvarları kaldırarak, Cumhurla Cumhuriyeti kucaklaştırdık.
Vesayet odaklarına karşı yürüttüğümüz ve zaferle sonuçlandırdığımız mücadeleyle Cumhuriyetin demokrasiyle buluşmasını sağladık.
Şimdi de “Türkiye Yüzyılı” hedefiyle Cumhuriyetin ikinci asrını dünyada milletimizin asrı yapmak için canla-başla çalışıyoruz.
Büyüyen ekonomimiz, güçlenen demokrasimiz, artan itibarımız, genişleyen nüfuz alanımız, ilkeli ve vizyoner dış politikamızla ülkemizle birlikte tüm dünyada “kimsesizlerin kimsesi” olmayı sürdürüyoruz.
Türkiye’nin her başarısının bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mazlumlar tarafından umutla takip edildiğini görmekten bahtiyarlık duyuyoruz.
Harici ve dâhili bedhahlara aldırmadan büyük ve güçlü Türkiye ülküsünü yüceltmekte kararlıyız.
Emperyalistlerin tetikçiliğini yapan terör örgütlerine…
Hala bir asır önceki hesapların peşinde koşan müstevlilere…
Ülkemizin başarılarından rahatsız olan kifayetsiz muhterislere…
Hâsılı, millet ve memleket düşmanlarına rağmen diğer hedeflerimiz gibi, inşallah Türkiye Yüzyılını da hayata geçireceğiz.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye’de ve yurt dışında yaşayan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını gönülden tebrik ediyorum.
Şehitlerimizin ruhları şad olsun!
Cumhuriyetimizin 100’ncü yıldönümü kutlu olsun!
Kalın sağlıcakla… 

Recep Tayyip ERDOĞAN
Türkiye Cumhurbaşkanı

Vielen Dank!

BAŞKONSOLOS KARA, KONUŞMASININ DEVAMINDA ŞUNLARI SÖYLEDİ: 

Bundan tam 100 yıl önce ağır bedeller ödeyerek, gerçekten çok zor şartlarda kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti’nin, gerçekleştirilen yatırım ve kalkınma hamleleriyle gelmiş olduğu seviye bizler için büyük gurur kaynağıdır.

İhtilafların ve belirsizliklerin arttığı bu dönemde ülkemiz, bölgesel ve küresel düzeyde itibarını ve ağırlığını; barışın, istikrarın ve adaletin tesis edilmesine yönelik olarak sürdürmeye; bölgesel ve küresel sorunlara iyi niyetli, yapıcı ve kalıcı çözümler üretme çabalarına kaydadeğer katkı sunmaya devam edecektir.
Değerli Konuklar,

Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümünü dost ve müttefik Federal Almanya’da kutlamaktan ayrıca büyük mutluluk duyuyoruz. 

Derin ve çok yönlü işbirliğine sahip olduğumuz Almanya’yla ilişkilerimizin en önemli boyutlarından birini oluşturan, Almanya’yı yurt edinmiş üç milyonun üzerinde insanımız 1960’lı yıllardan itibaren Almanya’ya ve Alman toplumuna her alanda ciddi katkı sağlamış, birçok alanda başarı hikayelerine imza atmıştır.
 
Türkiye Cumhuriyeti devletinin temsilcileri olarak, Almanya’daki insanlarımızın hak ettikleri şekilde huzur, esenlik, refah içinde, kimliklerini korumak suretiyle Alman toplumuyla uyum içerisinde yaşamaları ve ülkelerimize değerli katkılar sunmayı sürdürmeleri için Alman makamlarıyla işbirliği yapmaya devam edeceğiz.  

Bu çerçevede, göreve başladığımdan bu yana Başkonsolosluğumuza ve şahsıma desteklerini esirgemeyen ve pozitif bir işbirliği tesis edilmesine imkan veren Hamburg ve Schleswig-Holstein Eyaleti makamlarına derin minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Değerli misafirlerimiz,
Bu anlamlı günümüzde davetimize katıldığınız için hepinize tekrar teşekkür ediyor, sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyorum.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun!

Almanya Federal Parlametosu Meclis Başkan Vekili Aydan Özoğuz (SPD) ise, Cumhuriyet’le ilgili kutlama sözlerinden sonra, gençlik döneminde  Başkonsolosluk önünde sıra beklediklerini hatırlatarak,  günümüz Almanyası ile ilgili konulara ilişkin bir konuşma yaptı.

Hamburg Eyaleti Maliye Bakanı Andres Dressel, 100. Yıl için kutlama  mesajı ile başladığı konuşmasında, geçmiş yıllara dayanan  Almanya ile Türkiye münasebetlerinin önemine vurgu yaparak, Türkiye kökenlilerin bu ülkede yaşamış olmaları ve katkılarını önemsediklerini ifade etti.

Resepsiyonun son bölümündeki  yiyecek içecek ve sohbet faslı ile birlikte bol bol hatıra resimleri çekilmesi de  dikkat çekti. 

Türkiye Cumhuriyetimizn 100. Yılı Kutlu olsun!…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir