Çok Dilli Eğitim Birliği’den Türkiye Cumhuriyeti 100. Yıldönümü Mesajı: 

‘‘Öğretmenler! Cumhuriyet’in fedakar öğretmen ve eğitimcileri, yeni nesli sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin beceriniz ve fedakarlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır. Cumhuriyet fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir.‘‘

* Mustafa Kemal Atatürk *

Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadığımız bu anlamlı günlerde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün büyük bir vizyonla hayata geçirdiği Cumhuriyetimizin kuruluşunu kutlamanın heyecanını yaşıyoruz.

Cumhuriyet, Türk halkının bağımsızlık, özgürlük ve demokrasiye olan inancının bir yansımasıdır. Bu özel yıl vesilesiyle, cumhuriyetin ve ilkelerinin önemini bir kez daha hatırlamamız ve genç nesillere aktarmamız büyük bir sorumluluktur. Cumhuriyetimiz, laiklik, demokrasi, eşitlik, insan hakları, bilim ve çağdaşlık gibi değerleri temel alır. Bu ilkeler, uygulamadaki bazı eksikliklerine rağmen ülkemizi uluslararası alanda saygın bir konuma taşımış, toplumumuzu daha aydınlık bir geleceğe yönlendirmiştir. Gençlerimizin, Cumhuriyetimizin bu değerlerini anlamaları ve sahiplenmeleri, Türkiye’nin demokrasi doğrultusunda daha da ileriye gitmesi için vazgeçilmez bir unsurdur. Cumhuriyetimizi ve değerlerini korumak ve geleceğe taşımak, biz öğretmenlere büyük sorumluluklar yükler.

100. yılında Cumhuriyetimizin değerlerini genç nesillere öğretmek, onlara demokrasiye, inanç ve insan haklarına saygıyı aşılamak, Türkiye’nin çağdaşlaşma yolunda ilerlemesine katkıda bulunmaktır. Unutmayalım ki, Cumhuriyeti sadece kurmakla değil, onu her zaman yaşatmakla yükümlüyüz. Bugün, dünyada ve ülkemizde çeşitli tehlikelerle karşı karşıya olduğumuz bir gerçektir. Ancak Cumhuriyetimizin temel değerleri, bizi bu tehlikelere karşı koruyan bir kalkan niteliğindedir. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlarken, bu kutlu yolculukta, birlikte omuz omuza ilerleyerek, Cumhuriyetimizi daha da sağlamlaştıralım. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu, Cumhuriyetimiz daim olsun!

BTMB Yönetim Kurulu Adına 

Eş başkanlar 

Bilge Yörenç (Hamburg) 

Orhan Güner (Aşağı Saksonya)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir